IK WAS HEEL MOE EN UIT BALANS GERAAKT.

IK HAD HECTISCHE JAREN EN VEEL ONRUST ACHTER DE RUG.

HET WAS TIJD VOOR RUST, VERTRAGEN & BEZINNING.

Slapeloze nachten met zorgen en soms eenzame tranen, overvolle agenda, het gevoel van niet genoeg te zijn en de richting kwijt; wat wilde ik nu echt worden als ik groot ben? Ik zag het niet echt aankomen dat ik dreigde op te branden.

Benauwd en met een knoop in mijn maag stond ik in de keuken mijn botenhammen te smeren. Ik voelde dat ik niets meer kon opbrengen, maar moest (en zou) naar mijn werk gaan, want in de steek laten van patiënten en collega’s was ‘not done’. Over drie uur kwam ik alsnog leeg, in tranen en in de war thuis. Hoe kon ik zo falen? Waarom kon ik dit niet gewoon aan zoals iedereen? Wat deed ik niet goed?

Amper hersteld was ik weer aan het werk. Ik bleef hangen in een verkeerde droom en koos voor een baan waarin ik leeg liep in plaats van voldoening uithaalde. Tijdens de veeleisende wetenschappelijke studie werd mij duidelijk dat ik als persoon niet in die wereld paste. Na mijn recidive burn-out kwam gelukkig het besef dat een nieuwe opleiding, functie of baan niet het antwoord was, maar eerder een vluchtreactie. 

 

Wat ik vooral nodig had na al die turbulentie en drukte in mijn leven, was stilstaan bij waarom ik op dat punt beland was, hoe ik me voelde en waar ik behoefte aan had.

 

Wat ik te doen had, was leren vertragen in plaats van vliegen
en mijn antwoorden vinden door stil zijn en luisteren.

 

Mijn drive is altijd mijn enthousiasme voor het vak geweest, en het kunnen ondersteunen van anderen daar waar nodig. Mijn valkuil was dat ik mezelf vergat in dat enthousiasme. Ik zag niet hoe ik empathisch overbelast raakte en mezelf de tijd niet gunde om te rusten en te ontspannen. Ik had totaal niet in de gaten dat ik ook voor mezelf en mijn veerkracht had moeten zorgen om overeind te blijven, en af en toe afstand had moeten nemen van het werk. Deze valkuil herken ik inmiddels zó goed en zie het zo vaak om me heen bij ondernemers die heel hard – met hart en ziel – werken vanuit hun passie en talenten om impact te maken en van waarde te zijn voor anderen. En tegelijk zichzelf voorbij rennen.

VER VAN HUIS ZIJN BRACHT MIJ DICHTERBIJ MEZELF

Tijdens de lang gedroomde reis door het magische Nieuw-Zeeland was ik intens gelukkig. Eindelijk herstelde ik echt, kreeg steeds meer van mezelf terug en besefte dat vrijheid, gelukkig zijn én gezond blijven mij zo veel waard zijn, dat ik er zelf in wilde gaan investeren. Enige tijd later begon ik met meditatie en leerde hoe ik stressvaardiger kan leven, mijn energie behouden en milder en geduldiger te zijn met mezelf.

Tijdens mindfulness opleiding en zen-training leerde ik ook tevreden te zijn in het moment zonder oordeel of plannen voor straks. Als mindfulness trainer en NLP-coach koos ik voor het ondernemerschap in 2016, zodat ik anderen de kracht van mindfulness kon laten ervaren en helpen bij het herstel van veerkracht, in plaats van ten onder gaan aan verwachtingen, verantwoordelijkheidsgevoel en steeds harder lopen.

Inmiddels heb ik geleerd om mijn welzijn als prioriteit te zien in plaats van als een sluitpost’, hoe ik mijn energie bewust kan opladen en beschermen en wat ik nodig heb voor een bewustere leefstijl. Vroeg naar bed om ’s ochtends te mediteren, het sporten bewust in de agenda plannen, écht gezonde voeding in huis halen en mijn werktijden zelf bepalen en weten wanneer te stoppen. Ik voel me fysiek én mentaal fit en voel wanneer ik uit balans dreig te raken. 

Als ik het allemaal opnieuw zou mogen doen, zou na een turbulente, moeilijke of drukke periode mijn eigen herstel op #1 staan: hervinden van energie, eigen ruimte en evenwicht – zowel fysiek als mentaal. De belofte aan mezelf: een derde burn-out gaat er niet komen.

GOED OM TE WETEN OVER MIJ

ALS WE SAMEN GAAN WERKEN

Ik ben een volledig geïntegreerde Fin met behoud van de Noordse nuchterheid. Natuur is voor mij een (aangeboren) bron van intuïtie, groei, verbinding en veerkracht, en zij is ook een natuurlijke inspiratiebron in mijn werk als NatuurCoach.

Ik ben een geduldige, realistische optimalist en denk in praktische oplossingen en in mogelijkheden.

Ik kan minder goed werken met ‘ja, maar…’, ben kritisch waar nodig en streef naar een meest optimale en duurzame resultaat. 

Ik geloof dat de mens en spiritueel wezen is die zich oneindig kan ontwikkelen en groeien. Ik geloof ook dat we vreugde, innerlijke rust en geluk vinden wanneer we in harmonie leren leven met onszelf, elkaar en in verbinding met de omgeving en de natuur.

Ik kijk liever vooruit dan achteruit, bewust van dat wat er nu is. Leren van onze fouten, beperkende overtuigingen en valkuilen helpt wel om het heden te ontwarren en vervolgens de weg te ontdekken naar waar je wilt zijn – en wie je echt bent.

Bij het herstel van fysieke klachten en beperkingen werd ik steeds meer gestuurd door mijn interesse in de mens achter de klachten, symptomen of vragen, in wat mensen in beweging zet, waarom de ene wel wil en de andere niet. Naast coach ben ik een enthousiaste student persoonlijk leiderschap.

Ik werk vanuit een holistische, biopsychosociale denkkader gedopt in geaarde spiritualiteit – altijd open voor nieuwe perspectieven. Als coach werk ik vanuit gelijkwaardigheid, neutrale positie en nieuwsgierigheid, gericht op verdieping en groei met duurzame en betekenisvolle resultaten. Wanneer is mijn werk als coach geslaagd? Als jij op eigen kracht en op je eigen wijze, geïnspireerd en met nieuwe energie, inzichten en visie verder kunt.

Als je mij zou kennen, zou je ook weten dat ik…

Een Finse vrouw ben en trots op mijn wortels. Hoewel het Nederlands niet moeilijk te leren was, is het niet perfect en dat is helemaal oké.

heel blij word van het uitstippelen van nieuwe routes, en een ingebouwd kompas en richtingsgevoel heb.

mijn geld liever bij mijn favoriete winkel Bever uitgeef, dan aan make-up besteed (en me zeer zelden opmaak).

op de kast te krijgen ben door bazig, manipulatief en competitief gedag en door (in mijn ogen) overbodige uitleg van iets dat ik al weet.

niet goed tegen drukke plekken kan, en veel mensen tegelijk vermijd.

een beetje rebels word van regels en protocollen.

van winter en sneeuw minstens zo enthousiast word als van de zomerse plannen.

vaak lange blogs en mails schrijf – én na jarenlang proberen korter te schrijven besloten heb dat langer ook oké is als het wel een goed verhaal is.

absoluut niet kan liegen, doen alsof of acteren.

Inspiratie voor levensgeluk en wijsheid haal ik uit geaarde spiritualiteit, mindfulness en boeddhisme, meditatieleraren, vele coaches en nog meer schrijvers. Daarnaast zijn vrouwelijke leiders en ecologische ondernemers, mensen die altijd in de natuur hebben geleefd en avonturiers die buiten gebaande paden durven treden, bronnen voor inspiratie.

geniet van het leven met o.a. een Belgisch biertje en een goed gesprek, door alleen te zijn met een boek, of in de sauna met een goede vriendin. In de tuin of natuur dichtbij, op mijn fiets of op een trektocht met weinig andere toeristen in de buurt – altijd met een kaart en voorbereid op pad, klaar voor het avontuur!

Sign of Selflove

JE BENT EEN STAP DICHTERBIJ RUST & VERNIEUWDE ENERGIE

BOEK HIER HET EERSTE GESPREK MET MIJ - KOSTELOOS