STILTE

AVONTUUR

AUTHENTICITEIT

PERSOONLIJKE GROEI

VERBINDING

WIE BEN IK?

Ik ben Laura Lundell, mindfulness trainer, fysiotherapeut en coach.
Ik wil je graag helpen te ontdekken wat mindfulness, meditatie en coaching jou kunnen geven
op je eigen pad naar meer rust, bewustzijn, balans en groei in je leven.
Vanuit mijn hart en verbonden met gevoel, met beide benen op de grond.

MIJN WORTELS liggen in de Finse grond en de natuur is voor mij van levensbelang. Ruimte en stilte zijn daarin belangrijke elementen – net zo belangrijk als zuurstof en daglicht. Als ik ze te lang moet missen word ik rusteloos en geïrriteerd, dus ga ik zoveel mogelijk de natuur in.

VRIJHEID, verbinding, authenticiteit, transformatie, gezondheid en nieuwsgierigheid zijn mijn kernwaarden en het fundament voor wat PREZENT mindfulness & coaching uitdraagt en aanbiedt: mijn mindfulness trainingen, de persoonlijke coaching, de thema-avonden, mijn stilte wandelingen en wandelretraites in de natuur, en – omdat ik veel van schrijven houd – ook mijn blogs. Mensen die mij goed kennen beschrijven mij als positief, leergierig en deskundig, bevlogen en betrokken, behulpzaam en daadkrachtig.

IK WORD HEEL BLIJ ALS ik deel mag zijn van de groei van iemand anders – bij een stukje van de persoonlijke levensreis van iemand meelopen. Misschien wel van jouw reis. Het geeft me heel veel voldoening om jou op weg te helpen en getuige te zijn van jouw eigen ontdekkingen. Van hoe jij daarna zelf verder kunt gaan, kunt doorgroeien en nog meer worden wie je bent. Meemaken dat jij geloof en vertrouwen in jezelf en je leven (her)vindt, met plezier en met meer rust in je hart en hoofd… Wauw! Dan is mijn missie geslaagd.

In 2001 BESLOOT IK, als net afgestudeerde fysiotherapeut, mijn hart te volgen en samen met mijn vriend in Nederland te gaan leven en te werken. Na eerst de Nederlandse taal te leren, heb ik mij continue bijgeschoold in de fysiotherapie, met toenemende interesse in het menselijke gedrag, de rol van stress bij het herstel en de interactie tussen mentale processen & het lichaam. Ook op het vlak van mindfulness blijf ik mij verdiepen, bijvoorbeeld met een compassie-training, meerdaagse retraites, workshops voor trainers en als lid van Mindful Netwerk. Mijn laatste uitdaging én een prachtig groeiproces – professioneel én persoonlijk – was de opleiding tot NLP Practitioner+ in 2018.

Ik ben jaren blijven zoeken naar iets waar ik professioneel écht blij van werd, mijn talenten kon inzetten en zo anderen écht helpen, en iets moois bieden. De drang om altijd nieuwe dingen te leren en mezelf te blijven ontwikkelen, is ook een valkuil voor mij. Veel dingen tegelijk willen omarmen, graag aan iets nieuws willen beginnen en leren, en veel verantwoordelijkheid op me nemen, resulteerden in 2012 en 2014 in een lichte burn-out. Tijdens de tijd- en energie-rovende wetenschappelijke studie kwam ik erachter dat ik niet in de wetenschappelijke wereld pas, maar bleef te lang hangen in een baan waarin ik niet gelukkig was.

In 2015 was het zover. Ik wist wat ik wilde en maakte een keuze.

IK HAD GENOEG VAN DE STRESS, het zoeken, de onrust, niet ingeloste verwachtingen van mezelf en anderen, en veel ballen in de lucht. De situatie dwong mij destijds keuzes te maken en beter voor mezelf te zorgen. Ik koos ervoor om te stoppen met streven en verwachten en ik begon te leven op een manier die echt bij mij past. Destijds zijn mijn ogen geopend voor de  enorme impact van stress en onrust op veel mensen. Hoe herstelprocessen, revalidatietrajecten en aanhoudende (pijn- en) spanningsklachten vaak verband houden met stress en onrust, onderdrukte emoties, verwachtingen, zelfkritiek en het moeten, twijfelen of juist impulsief gedrag, en onvoldoende vermogen om te accepteren en loslaten.

IK BESLOOT MINDFULNESS TRAINING TE VOLGEN om zelf meer rust en balans te vinden, en mezelf te scholen als trainer zodat ik mindfulness kon doorgeven. Beide beslissingen voelden intuïtief gelijk goed. Ik wilde ondernemen; mijn hart volgen, doen waar ik blij van word, anderen helpen en mijn talenten benutten. Maar dan wel op mijn eigen manier, in vrijheid en vanuit mijn hart ondernemen. In 2016 ben ik als mindfulness trainer voor mezelf begonnen, binnen en buiten de zorg.

MINDFULNESS EN MEDITATIE HEBBEN MIJN LEVEN VERANDERD: Ik ben ondernemer geworden, mediteer dagelijks en mag mindfulness doorgeven aan anderen. Het zoeken en de onrust zijn weg, ik ben veel veerkrachtiger en voel beter wanneer ik uit balans dreig te raken. Drukte, stress en verwachtingen krijgen mij er niet meer onder, al zijn ze natuurlijk niet verdwenen. Ik voel veel beter wat goed voor mij is, én ik kies bewuster wat wel en niet bij me past. Iedere dag opnieuw. Mindfulness versterkt mijn positieve en nieuwsgierige levenshouding. Het ondersteunt een gezonde leefstijl en een fitte geest, en zorgt voor voldoende balans tussen doen en zijn, ontdekken en rusten. Dat ervaar ik iedere dag als een cadeau aan mijzelf.

IK ONTMOET VEEL MENSEN die met zichzelf in de knoop zitten en met de drukte en verwachtingen van het leven worstelen. Zij krijgen allerlei (vage) fysieke klachten en een verminderde mentale veerkracht en belastbaarheid, en hebben vaak niet door hoe groot de rol van stress daarin is. Ik voel bij deze mensen snel hoe cruciaal en urgent een verandering in leefstijl is, omdat ik het zo goed herken maar ook snel aanvoel. Ik weet hoe onrust en gejaagdheid écht voelen, en begrijp als geen ander waarom stressmanagement voor velen een uitdaging is.

Ik weet hoe stress, onrust en gejaagdheid voelt.
Wat ik graag jou wil laten laten ontdekken én ervaren,
is dat het ook ánders kan. Sneller dan je misschien denkt.
Jij bent de enige die het vermogen bezit om een verandering in gang te zetten.

 

IK GUN JOU je eigen ervaring met mindfulness en meditatie: de potentie, verdieping en het bewustzijn, maar ook de boost voor zelfzorg en betere relaties die mindfulness je kan brengen. Ik geloof dat je compleet bent zoals je bent, je hebt al alle antwoorden in jou. Je hoeft niet als persoon te veranderen, maar wel jezelf de juiste vragen stellen. Om je beter of anders te kunnen voelen zijn er een aantal dingen nodig: bewuste keuze om iets (niet jezelf) te willen veranderen, een helder doel, een dosis motivatie, willen leren, open staan voor nieuwe inzichten en vaardigheden.

Bij de coaching en in de mindfulness trainingen combineer ik mijn trainerschap, meer dan 15 jaar professionele ervaring, kennis, opleidingen en betrokkenheid in de zorg, mijn levenservaring en alles wat ik nog steeds dagelijks leer op mijn eigen weg. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn een rode draad in mijn leven – als mens én als trainer, coach en zorgprofessional.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen op pad te gaan.
Voel je welkom!

Verandering komt niet als we wachten op iemand anders of op een ander moment. Wij zijn degene waar we op hebben gewacht. Wij zelf zijn de verandering die we zoeken.

 

– Barack Obama –

In het logo van PREZENT is een nieuw zilvervarenblad, nog in de knop, opgenomen. Het symboliseert een nieuw begin, nieuw leven of een nieuwe start. Voor de Maori in Nieuw-Zeeland is het daarnaast een symbool voor bewustwording, persoonlijke groei, rust, harmonie en vrede. Het staat symbool voor iedereen die een nieuwe stap neemt om voller in zijn of haar leven aanwezig te zijn. Authentiek en in harmonie met zichzelf en met de omgeving, open voor spirituele ontwikkeling om dichterbij zichzelf te komen.

Bij PREZENT – en voor mij persoonlijk – staat het ook symbool voor een leven met meer bewustzijn, meer aandacht voor het heden en de schoonheid van kleine dingen om ons heen, kans voor vernieuwing en herstel van veerkracht. Als resultaat meer rust en harmonie ook met elkaar. Dat kan de wereld waarin we leven ook goed gebruiken. Wereldvrede begint bij in vrede leven met jezelf.