STILTE

AVONTUUR

AUTHENTICITEIT

PERSOONLIJKE GROEI

VERBINDING

WIE BEN IK?

Ik ben Laura Lundell, een persoonlijke coach en mindfulness trainer voor ondernemende professionals,
met achtergrond in de zorg als fysiotherapeut.
Ik help je graag ontdekken hoe coaching, mindfulness en meditatie ook jou kunnen ondersteunen
op je eigen pad naar meer rust, bewustzijn, balans en groei in je (professionele) leven.

MIJN WORTELS liggen in de Finse grond en de natuur, rust en stilte zijn voor mij van levensbelang. Vrijheid, verbinding, authenticiteit, transformatie, gezondheid en het mogen ontdekken zijn mijn kernwaarden en het fundament voor wat PREZENT mindfulness & coaching uitdraagt en te bieden heeft. Mensen die mij goed kennen beschrijven mij als positief, leergierig en deskundig, bevlogen en betrokken, behulpzaam en daadkrachtig.

IK WORD HEEL BLIJ ALS ik deel mag uitmaken van het transformatie- of herstelproces van iemand zoals jij. Het geeft me ontzettend veel voldoening om jou op weg te helpen en getuige te mogen zijn van je eigen ontdekkingen en groei. Meemaken dat jij vertrouwen in jezelf en je leven (her)vindt, met plezier en meer vanuit rust in je hart en hoofd meer uit het leven kunt halen… en dat is zo waardevol. Dan is mijn missie geslaagd.

 

ALS COACH BEN IK ALTIJD EERLIJK, TOEKOMST- EN OPLOSSINGSGERICHT, EN HET LIEFST ZET IK JOU IN BEWEGING IN JE EIGEN RICHTING. 

 

COACHING GAAT OM GROEI – jouw groei: wat wil jij graag veranderen in hoe je je voelt en wat je doet, en hoe kun je iets dat voor jou heel belangrijk is en wat je graag jezelf en anderen wilt geven, zo vitaal en energiek mogelijk doen? Voor mij is een coachingstraject succesvol wanneer jij je doelen haalt – of die zelfs overstijgt.

Op dezelfde golflengte zijn en wederzijds vertrouwen hebben is misschien wel het allerbelangrijkste als we samen gaan werken. Open houding en eerlijke, soms kritische vragen te kunnen stellen en beantwoorden is nodig om te kunnen groeien. Dat kan soms confronterend zijn en niet altijd direct antwoorden opleveren, maar het is altijd geboren vanuit een oprechte betrokkenheid om je verder te helpen.

Jarenlang zocht ik naar iets waar ik professioneel écht blij van werd, mijn talenten kon inzetten en zo anderen echt helpen, en iets van waarde bieden. Fysiotherapie gaf mij niet meer de mogelijkheid om dat te doen, ik voelde dat er nog veel meer was wat ik te geven had. Mijn focus schoof van fysiek herstel naar mentale draagkracht en persoonlijke groei. De drang om altijd nieuwe dingen te leren en mezelf te blijven ontwikkelen kan ook een valkuil zijn. Veel dingen tegelijk willen omarmen en veel verantwoordelijkheid op me nemen resulteerden in 2012 en 2014 in lichte burn-outs. Tijdens een pittige wetenschappelijke studie kwam ik erachter dat ik niet in die wereld pas, maar ik was te lang blijven hangen in een verkeerde droom en een baan waarin ik niet gelukkig was.

Na vele drukke jaren had ik genoeg van stress en onrust, het zoeken, de niet ingeloste verwachtingen en te veel ballen in de lucht. De situatie dwong mij destijds keuzes te maken en beter voor mezelf te zorgen. Ik koos ervoor om te stoppen met moeten, streven en verwachten en ik begon te leven op een manier die echt bij mij past. Niet gemakkelijk, maar het voelde goed en juist.

 

Ik weet hoe stress, onrust en gejaagdheid voelt.
Wat ik graag je wil laten ontdekken én ervaren,
is dat het ook ánders kan – sneller dan je mogelijk acht.
Jij bent de enige die het vermogen bezit om een verandering in gang te zetten.

 

IN DE LAATSTE JAREN ZIJN MIJN OGEN GEOPEND voor de grote impact van niet-herkende stress en onrust bij veel mensen, die met zichzelf in de knoop zitten en met de drukte, prikkels en hoge verwachtingen van het leven stoeien. Met als gevolg fysieke klachten en afnemende mentale veerkracht en belastbaarheid door stress, zonder te beseffen hoe groot de rol van stress daarin is.

Ik weet hoe cruciaal en urgent een verandering in leefstijl in zo’n situatie is, omdat ik het (en de gevolgen) zo goed herken maar ook snel aanvoel bij mensen. Ik weet hoe onrust en gejaagdheid voelen, en begrijp als geen ander waarom stressmanagement voor velen een uitdaging is. Veel aanhoudende (pijn- en) spanningsklachten (en stagnerend herstel) houden verband met stress en onrust, onderdrukte emoties, (te) hoge verwachtingen, zelfkritiek en het moeten, besluiteloosheid of juist impulsief gedrag, en onvoldoende vermogen voor acceptatie en loslaten.

MINDFULNESS EN MEDITATIE HEBBEN MIJN LEVEN VERANDERD. Ik mediteer dagelijks, ben veel veerkrachtiger en voel wanneer ik uit balans dreig te raken. Drukte, stress en verwachtingen krijgen mij er niet meer onder, al zijn ze natuurlijk niet verdwenen uit mijn leven. Mindfulness versterkt mijn positieve en nieuwsgierige levenshouding. Het ondersteunt een gezonde leefstijl en een fitte geest, en zorgt voor voldoende balans tussen ontdekken en opladen. En ik weet dat dit voor jou ook mogelijk is, als je er voor kiest.

IK GUN JOU ZO ONTZETTEND GRAAG je eigen ervaring en personal mental training met mindfulness en meditatie: de potentie, verdieping en het bewustwordingsproces, maar ook de boost voor zelfzorg en betere relaties die mindfulness faciliteert. Ik geloof dat je compleet bent zoals je bent, je hebt al alle antwoorden in jou. Je hoeft niet als persoon te veranderen, maar wel jezelf de juiste vragen stellen en kritisch kijken naar je leefstijl, doelen, gedrag en je keuzes.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen op pad te gaan.
Voel je welkom!

 

Verandering komt niet als we wachten op iemand anders of op een ander moment. Wij zijn degene waar we op hebben gewacht. Wij zelf zijn de verandering die we zoeken.

 

 

– Barack Obama –

In het logo van PREZENT is een nieuw zilvervarenblad, nog in de knop, opgenomen. Het symboliseert een nieuw begin, nieuw leven of een nieuwe start. Voor de Maori in Nieuw-Zeeland is het daarnaast een symbool voor bewustwording, persoonlijke groei, rust, harmonie en vrede. Het staat symbool voor iedereen die een nieuwe stap neemt om voller in zijn of haar leven aanwezig te zijn. Authentiek en in harmonie met zichzelf en met de omgeving, open voor spirituele ontwikkeling om dichterbij zichzelf te komen.

Bij PREZENT – en voor mij persoonlijk – staat het ook symbool voor een leven met meer bewustzijn, meer aandacht voor het heden en de schoonheid van kleine dingen om ons heen, kans voor vernieuwing en herstel van veerkracht. Als resultaat meer rust en harmonie ook met elkaar. Dat kan de wereld waarin we leven ook goed gebruiken. Wereldvrede begint bij in vrede leven met jezelf.

+ gratis meditatie audio

Wil jij de gratis Snelgids Meditatie ontvangen?