fbpx

INTENTIES VERNIEUWEN

BEOEFENING VERDIEPEN

MILDER ZIJN VOOR JEZELF NIEUWE INSPIRATIE

NA BASISTRAINING MINDFULNESS: OPFRISSEN & VERDIEPEN

MINDFULNESS VERVOLG is bedoeld voor jou als je de basis mindfulness training van 8 weken hebt gevolgd. Wanneer dat is geweest – kort of langer geleden – maakt niet uit. Als je behoefte hebt aan verdieping, gelijkgestemde mensen zoekt en graag ervaringen wilt delen met anderen, is deze vervolgtraining voor jou.

Wanneer je goede intenties, die je na afloop van de training had, niet zoveel hebben opgeleverd als je had gehoopt, is deze korte vervolgtraining een boost voor een nieuw begin met mindfulness. Voel je dat het tijd is om mindfulness in al zijn facetten weer op te pakken? Wees welkom!

 

3 ACTIVITEITEN + PERSOONLIJK INSPIRATIEGESPREK

 Een bijeenkomst in het teken van opfrissen, intenties vernieuwen en ervaringen delen
 Thema-bijeenkomst mindfulness & zelfcompassie
 
Deelname aan stiltewandeling
 Persoonlijk
inspiratiegesprek met Laura

Deze vier activiteiten zijn de bouwstenen van de vervolgtraining. 

De kosten voor deelname aan de vervolgtraining zijn € 120

Je kunt ze ook los volgen, je betaalt dan iets meer per activiteit (zie hieronder).

DE VIER BOUWSTENEN VAN DE VERVOLGTRAINING

Je hebt de mindfulness training met succes afgerond. Ik hoop dat je de vaardigheden en inzichten koestert en in leven houdt ook na de training – dat zijn ze zeker waard.

In het leven van alledag blijkt dat dit echter een uitdaging is – voor ons allemaal. Hoe sterk je voornemens ook waren of zijn, kan het zijn dat ze op de proef gesteld worden.

Maar dat is niet erg. Je kunt iedere dag weer opnieuw mindful zijn. Je kunt je motivatie om te mediteren en opmerkzaam te zijn, in dit moment, opnieuw leven in blazen.

Kom ervaringen wisselen met andere, gelijkgestemde mensen, je eigen intenties opfrissen en samen oefenen. Deze bijeenkomst is er om jou te ondersteunen bij het oppakken van mindfulness en bij het verdiepen van je beoefening van mindfulness in je dagelijkse leven.

Je bent van harte welkom bij de eerstvolgende opfrisavond op

Datum: Woensdag 18 september 2019
Tijd: 19:00 – 21:15
Locatie: Fysiocare, Waalwijk
Kosten: € 32,50

AANMELDEN VIA HET CONTACTFORMULIER HIERONDER
MAX. 8 PLAATSEN

Je hebt al eerder – kort of lang geleden – de basis training mindfulness gevolgd en wilt graag verder, maar weet niet zo goed hoe. Er is veel te vinden op het gebied van mindfulness: verschillende soorten/scholen voor meditatie en stiltedagen, retraites en thema-dagen, boeken, apps … van alles. En daardoor kan het juist lastig lijken om daar een keuze in te maken, keuze die bij je past. Het kan zijn dat je beoefening dus al een solide (dagelijkse) basis heeft, en dat je verdieping zoekt. Begeleiding, een andere richting, of juist nog dieper in de thematiek en wortels van mindfulness (en boeddhisme) duiken.

Het kan ook zijn dat je na de basis training toch ergens de draad bent kwijtgeraakt… Je bent niet alleen. De drukte van het dagelijkse leven, de prikkels, informatie overkill en al onze taken, doelen en verplichtingen zorgen ervoor dat regelmatig mediteren en mindfulness te blijven koesteren een heuse uitdaging kan zijn. Voel je echter wél de behoefte om de draad weer op te pakken en wil je graag advies, inspiratie of richting? Laten we er samen over hebben zodat jij weer verder kunt!

Naast de stiltewandeling, opfrisavond en thema-avond zelfcompassie, kan een persoonlijke inspiratiegesprek je weer op weg helpen.

In het persoonlijk gesprek hoor ik graag waarin je vastloopt of waarin je verdieping/ ondersteuning kunt gebruiken. Het is wel goed om het gesprek voor te bereiden: ik stuur je na je aanmelding een mail met een aantal vragen. Dan spreken we ook de dag en het tijdstip af.

Laat je door mij inspireren, be mindful again.

LOCATIE: Via Skype/Zoom of telefonisch

KOSTEN INSPIRATIEGESPREK: € 32,50 

Zelfcompassie is een logisch en mooi vervolg aan mindfulness. Maar wat hebben mindfulness en compassie met elkaar te maken? Bij mindfulness hoort mildheid, vriendelijkheid en acceptatie, en de essentie van mindfulness is heartfulness, een basis voor een gelukkig leven. Door de beoefening van mindfulness veranker je vriendelijkheid naar jezelf toe – maar ook anderen – en sta je positiever in het leven. Dat is ook de basis voor compassie: liefde die pijn ontmoet en liefdevol blijft. Maar de zelfcriticus is vaak sterk en blijft aan ons trekken.

Als je compassie beoefent, ontwikkel je een gezondere relatie met jezelf én meer empathie en mildheid naar anderen toe. Compassie moet niet verward worden met (zelf)medelijden. Het is eerder het vermogen om zorgzame aandacht te geven aan emotionele pijn, van ons en van anderen. Het komt je niet aanwaaien, het vraagt moed en openheid.

Deze themabijeenkomst is bedoeld voor degenen die reeds de 8-weekse training gevolgd hebben. Vooral mensen die kritisch zijn voor zichzelf en neiging hebben tot somberheid of negatieve denkpatronen hebben baat bij deze themabijeenkomst en de oefeningen die daarbij horen.

O.a. de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • de evolutie van ons brein en ons vermogen om gelukkig en ongelukkig te zijn
  • jezelf accepteren zoals je bent, in je kunnen en je onvermogen
  • mildheid en gedeelde vreugde, ook als het moeilijk gaat
  • een compassievolle houding in het leven
  • tips om beter te slapen
  • pijn en (zelf)compassie
  • aandacht voor je waarden als kompas

De volgende meditaties komen aan bod:

  • de kracht van liefde, compassie en vriendelijkheid
  • jezelf aanvaarden in het midden van (zelf)kritiek
  • nieuwe oefeningen om je zelfcompassie te vergroten

Datum: Woensdag 16 oktober 19:00 – 21:30
Locatie: Fysiocare, Waalwijk
Kosten: € 32,50

AANMELDEN VIA HET CONTACTFORMULIER HIERONDER
MAX. 8 PLAATSEN

Puur in de natuur
In de natuur kun je jezelf zijn.
In de natuur hoef je niets, er zijn is voldoende.
In de natuur mag je uitrusten, loslaten en opladen.

In de natuur voel je je verbonden en krijgt je intuïtie ruimte.
De natuur verwacht niets van jou, natuur oordeelt je niet.
Stap naar buiten en ont-moet jezelf.

De stiltewandeling staat in het teken van zintuigen en in verbinding zijn met jezelf en de natuur. Het is een wandeling om te vertragen en te verstillen. Naar buiten gaan kan een manier zijn om naar binnen te keren, en tegelijk al je zintuigen open te stellen voor wat er in je omgeving aanwezig is. Kom heerlijk wandelen, nieuwe energie en inspiratie uit de natuur opdoen in de frisse lucht, licht en in alle rust en tijd voor jezelf. Doe inspiratie op, laat los, laad op, ontspan en geniet van het buiten zijn. Samen, in stilte.

Gun jezelf deze ochtend en kom mee om te genieten van de jaargetijden – buiten

We starten met een beginmeditatie. Je krijgt een schrijfboekje mee op pad, samen met wat inspiratie. Wat je denkt en wilt onthouden, wat je voelt, ziet, ruikt, aan ideeën opdoet enz. om op te schrijven.  We sluiten de wandeling gezamenlijk af binnen met een kopje koffie, thee of warme chocomel of iets fris.

LOCATIE: Oisterwijkse bossen en vennen, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Groot Speijck

DATA: Zaterdag 14 september 2019, 9:30 tot ± 12:30

KOSTEN DEELNAME los: € 27,50

 

MELD JE AAN VIA HET CONTACTFORMULIER HIERONDER. JE BENT WELKOM OM IEMAND MEE TE BRENGEN; DAN BETAAL JE SAMEN € 50 (i.p.v. € 55). VUL IN DAT GEVAL OOK DE NAAM EN 06-NUMMER VAN JE GEZELSCHAP IN HET BERICHTENVELD. DANK JE WEL!

INSCHRIJVEN EN CONTACT OPNEMEN

Maak hier je keuze

11 + 8 =

GRATIS TRAINING SWITCH YOUR MIND 5 dagen met oefeningen, kennis en inzichten over stress.

Je hebt je succesvol ingeschreven!