”If you don’t change direction,
you’ll end up where you’re going.”

IS DIT HERKENBAAR VOOR JOU?

Als hartwerkende zorgverlener heb je je werk met tegenzin neer moeten leggen. De reden? Je bent overbelast geraakt en uit balans, en daarin speelt stress een belangrijke rol. Je voelt je echter niet ziek, en dat maakt ‘thuiszitten’ zo lastig, alsof je je aanstelt. Het liefst zou je morgen weer aan de slag willen.

Je energie is echter beperkt en je voelt je futloos en moe. Je wordt gek van de zeurende pijn in je nek, schouders en rug, en af en toe heb je het benauwd. Je nachtrust is slecht; je kunt de klok erop zetten dat je rond half vier wakker ligt en doorgaat met de laatste piekergedachten van een paar uur geleden.

Je herstel is net een jojo: even gaat het wat beter en je hoopt alles snel te kunnen oppakken. Dan sta je weer op na een slapeloze nacht, je lichaam protesteert en je wordt teruggefloten in al je plannen. En dat terwijl je zo goed je best doet… je wordt er moedeloos van.

Je hoort bij herhaling dat je het rustig aan moet doen, maar dat is niet wie je bent. Je bent en voelt je niet rustig, en ontspannen lukt niet ook al zou je het willen. Je kunt gewoon niet stilzitten langer dan 3 minuten, je moet toch iets kunnen doen…

Ook je emoties zitten steeds aan de oppervlakte… Je baalt van je kortaf reacties naar anderen (zo bedoel je het niet), en er hoeft niet veel te gebeuren en je slikt je tranen weg. Je voelt je schuldig en rot voor je naasten omdat je niet het beste gezelschap bent op dit moment.

Het is bijna onmogelijk om je niet schuldig te voelen omdat je nutteloos thuis bent en je collega’s in de steek hebt moeten laten – terwijl het al zo druk was en je eigenlijk niet gemist kan worden. Nee zeggen en thuisblijven druisen zo tegen je natuur in.

Omdat je niet mag werken, en sporten met een hartslag van 180 niet goed voor je kan zijn, probeer je wat in het huis te doen en wat te lezen (vakliteratuur bijhouden om iets nuttigs te doen, bijvoorbeeld). Maar je kunt niet lang stilzitten en bent steeds afgeleid… je weet eigenlijk niet eens wat je precies aan het lezen bent. Dat schiet niet op.

Je vergeet steeds wat je net hebt gehoord of gelezen, of wat je zelf gisteren gezegd hebt. Boodschappenlijst maken is een opgave, en weer thuis ben je toch iets vergeten. Je begint aan je geheugen te twijfelen…

HOE ZOU HET VOOR JE ZIJN ALS…

Je schouders, rug en nek niet meer zeuren, de hoofdpijn is weg evenals de benauwdheid, en als jij je dagen uitgerust begint na een goed geslapen nacht?

Je rust in je hoofd hebt, en je negatieve gedachten, onrust en twijfels hebben geen grip op jou.

Je niet meer zo veel moet. Als je niet voor alles betrokken en verantwoordelijk hoeft te zijn of te moeten oplossen. Als iemand wat van je vraagt en je nee kunt zeggen zonder het gevoel de ander teleur te stellen.

Je zonder schuldgevoel tijd neemt voor jezelf, eenvoudig en snel tot rust kunt komen, ontspannen en opladen voor de volgende dag en week.

Je met vernieuwde energie weer aan het werk kunt, en weer betrokken en met aandacht voor je patiënten/cliënten kunt zijn en hen naar je beste vermogen kunt helpen.

Je veel beter met je emoties kunt omgaan en je veel rustiger voelt. Je hoort jezelf steeds vaker lachen, grapjes maken en zelfs meezingen in de auto.

Je geheugen is geen zeef meer, je bent weer scherp, kunt focussen en je sinds lange tijd weer een boek of tijdschrift lezen en gericht boodschappen kunt halen zonder 3 dingen te vergeten waarvoor je weer terug moet.

Je weer kunt genieten van bewegen en sporten (zonder hartslag van 180…)

De sfeer thuis weer normaal is, niemand hoeft meer op zijn tenen te lopen of bang te zijn voor je stemmingswisselingen. De momenten samen zijn weer gezellig en warm, jij bent geduldiger, aardiger en hoort ook graag hoe de dag van anderen geweest is.

Goed nieuws! Dat IS mogelijk als jij en ik daar samen aan gaan werken.
Ik help je met al mijn ervaring en kennis sneller én duurzaam te herstellen, zodat jij weer vooruit kunt. En samen zorgen we ervoor dat er geen herhaling meer komt. Hoe klinkt dat?

‘Natuurlijk in evenwicht’
– wat houdt het traject in?

N

Bewezen, praktisch en direct toepasbaar stap-voor-stap -programma

N

14 weken samen werken aan jouw herstel, energie en veerkracht

N

8 individuele coachsessies live (binnen & buiten) of via Zoom – jij kiest wat bij je past

N

Oplossingsgerichte (mindful) coaching door een (BIG-)geregistreerde therapeut

N

Liefdevolle stok achter de deur, samen moedig voorwaarts

N

Een geprint werkboek met extra oefeningen

N

8 modules in de online leeromgeving met artikelen, meditaties, praktische oefeningen en krachtige tools

Kortom, een programma dat gericht is op jouw herstel zodat jij weer je leven kunt oppakken en je prachtige, belangrijke werk in de zorg hervatten (of iets anders kunt gaan doen).

‘Natuurlijk in evenwicht’ nu ook als online traject
– wat houdt het in?

N

Bewezen, praktisch en direct toepasbaar stap-voor-stap -programma

N

12 weken online in het traject mindulness training & coaching

N

Tijdens de training live ondersteuning via Zoom.

N

Oplossingsgerichte (mindful) coaching door een (BIG-)geregistreerde therapeut

N

2 individuele live sessies met Laura (module 1 en 8) in de Praktijk aan de Dijk (Empel) of zia Zoom.

N

Een geprint werkboek met oefeningen en extra materiaal.

N

toegang tot 8 modules in de online leeromgeving met meditaties, artikelen, video’s, boekentips en meer op een plek gebundeld met je eigen login.

N

je behoudt toegang tot 12 maanden na afloop van de training.

Kortom, een compleet online programma dat gericht is op jouw herstel zodat jij weer je leven kunt oppakken en je prachtige, belangrijke werk in de zorg hervatten (of iets anders kunt gaan doen).

En ik hoor je bijna denken…

Je beseft dat deze stap nodig is. En tegelijk fluistert dat andere stemmetje dat het allemaal tijdelijk is en wel meevalt, dat je het nog even aankijkt, en dat je volgende maand meer energie hebt en de timing dan beter is…

Je zit er echter NU mee. En neem van mij aan: je energie herstelt niet vanzelf, en alleen verder ploeteren is een lange weg en levert te weinig op. #beentheretriedthat

Welk resultaat kun je verwachten?

Pijnklachten, stress, piekeren en onzekerheid zijn aanzienlijk afgenomen, onder controle en je gaat er anders mee om. Slapen gaat een stuk beter en je ervaart meer rust – in je hoofd én je lijf.

Je voelt je weer energiek en mentaal sterk. Daardoor ben je weer in staat om jouw waarde, passie en deskundigheid door te geven: andere mensen helpen om beter te worden en voor zichzelf te zorgen.

Je laat jezelf niet meer opjagen door werkdruk of verzoeken van anderen. Je signaleert oplopende spanning al in een vroeg stadium en bent stress de baas. Je probeert niet 12 ballen tegelijk in de lucht te houden.

Je kunt zaken veel makkelijker loslaten, voor jezelf opkomen of en weer verder gaan. Je gaat niet mee in de negatieve sfeer van anderen, en focust op de positieve energie en geniet meer van het leven vandaag.

Je geeft jezelf wat je nodig hebt om structureel goed voor jezelf te zorgen om gezond te blijven, je veerkracht te behouden en je batterij op te laden, en gunt het jezelf ook.

Met meer vertrouwen in jezelf lukt het steeds beter om nee te zeggen, en je trekt duidelijker je grenzen in wat je wel en niet wilt of kunt.

Je bent weer de betrokken ouder, broer/zus, mantelzorger, vriend(in) en zorgverlener die klaar staat voor anderen – zonder jezelf te vergeten (!)

Je kunt tegenslag en uitdagingen ombuigen naar positieve oplossingen en je ervaart meer tevredenheid met wat er wel is.

Je maakt bewuste keuzes vanuit jezelf, je intuïtie en je eigen waarden, in plaats van op basis van verwachtingen, zelfverzonnen aannames en andere gedachtespinsels.

Dit overkomt je trouwens niet meer. Je kunt in het vervolg werk en privé beter van elkaar gescheiden houden, vertrekt op tijd naar huis en laat de dossiers en de problemen van anderen op je werk – daar waar ze thuishoren. En – het belangrijkste – herkennen wanneer het beter is om gas terug te nemen.

GUN JEZELF ALLE AANDACHT DIE NODIG IS VOOR JE HERSTEL.
JE HEBT NIEMAND’S TOESTEMMING DAARVOOR NODIG.
EN VERGEET NIET: HULP ACCEPTEREN IS EEN TEKEN VAN KRACHT. 

MET 8 x 90 min. KRACHTIGE LIVE COACHING

De investering in jezelf en je duurzaam herstel is

€ 1395 incl. btw

of 3 deeltermijnen van € 475

LIEVER ONLINE AAN DE SLAG?  

BIJ DE EERSTE & DE ACHTSTE MODULE HEB JE EEN LIVE AFSPRAAK van 90 min. – SAMEN UIT, SAMEN THUIS.

DE OVERIGE MODULES DOE JE ZELF ONLINE – MET 3 TUSSENTIJDSE CONTACTMOMENTEN VIA ZOOM. 

De investering in jezelf en je duurzaam herstel is

 

€ 595 incl. btw

of 2 deeltermijnen van € 310

Je kunt het ook zelf blijven proberen…

Dat dacht ik ook jaren geleden. Eerst had ik het te druk om het mezelf te gunnen om de rust op te zoeken en uit de vooruit denderende trein te stappen. Tegelijk hield ik nagenoeg alle hulp op afstand en probeerde ik van alles zelf – zonder echte resultaat. Uiteindelijk was hulp toch welkom, maar wel erg versnipperd en daardoor heb ik er jaren over gedaan, met steeds nieuwe investeringen in coaches, therapeuten, stapels zelfhulpboeken en nog meer. Het heeft mij jaren gekost om de kennis, ervaring, inzichten en tools te vergaren, waarmee ik jou veel sneller en effectiever kan helpen herstellen en stress niet meer je leven te laten bepalen.

Uit de ervaringen van mijn klanten blijkt dat zij vaak al eerder dan 14 weken hun belangrijkste doelen halen. De rest ervaren zij als bonus en halen ze nog meer uit het traject dan ze vooraf konden voorstellen. De vraag die ik regelmatig hoor tegen het einde van het programma is: “Waarom heb ik dit niet eerder gedaan…?!” En: “Als ik dit eerder had geweten had ik me er onmiddellijk voor ingeschreven.”

ERVARINGEN – ZIJ ZIJN JE VOOR GEGAAN

{

…het heeft me milder gemaakt, naar mezelf én naar anderen toe

“Ik had een zinvol, nuttig, gedreven en vooral een heel druk leven, toen ik plotseling ernstige hartklachten kreeg en het advies van de cardioloog om stress te gaan vermijden, kost wat kost. Dat bleek een serieuze uitdaging voor mij. Na enig aarzelen heb ik mindfulness training én individuele coaching bij Laura gevolgd om mijn nieuwe leefstijl vorm te geven; vooral veel minder doen en daar vrede mee hebben. Wat een leerzaam groeiproces – met veel vallen en opstaan.

Gaandeweg leerde ik dat ik geluk niet hoefde te halen door iets groots of zinvols te bereiken in de maatschappij, of met oplossingen te komen als ik me niet prettig voelde. Ik mag zijn wie ik ben, en zoals ik me hier en nu voel is oké. Ik mag een open blik en vertrouwen hebben, ik word steeds geduldiger en streef niet constant naar meer en beter. Ik leer te aanvaarden, los te laten en dankbaar te zijn voor wat er nu is. Ik leerde ook wat stress met mij doet en waarom ik stress zo goed mogelijk op afstand moet proberen te houden (of ten minste snel herkennen).

Laura heeft me leren mediteren, iets waarvan ik dacht het niet bij mijn nuchtere persoonlijkheid past. Maar ik vind het heerlijk. Het geeft me rust, het zet de wereld voor mij alleen even stil, het leert me dat mijn gedachten slechts gedachten zijn die ik zelf creëer. Het doet ook mijn hart heel goed.

Ik was (en ben) soms te streng voor mijzelf. Hierbij heeft Laura mij geholpen om milder en vriendelijker te worden, en mezelf met meer compassie te behandelen. Dank je wel Laura dat je me geleerd hebt ruimte te nemen voor mezelf, om de rust op te zoeken en om beter naar mijn lichaam te luisteren zonder iets te moeten.”

Ik heb aan een goede basis kunnen werken voor minder stressvol bestaan, en meer rust en balans voor mezelf gevonden.

“Ik ben begonnen aan mindfulness training omdat ik last had van langdurige lichamelijke klachten, en moeite had met het herstel en het opbouwen van belasting. Daardoor ervoer ik ook spanning en stress. Ik heb nu meer inzicht in de invloed van stress op mijn lichaam en geest en kan er anders mee omgaan. De training, het mediteren en de gesprekken hebben mij inzichten in mijn eigen denk- en gedragspatronen gegeven en hoe deze mij kunnen belemmeren. Inmiddels kan ik ze steeds beter ombuigen naar nieuw, positiever gedrag.

In de loop van de training heb ik meer ruimte voor mezelf kunnen creëren en vriendelijkheid richting mezelf kunnen opbrengen. Ik heb aan een goede basis kunnen werken voor een minder stressvol bestaan, en meer rust en balans voor mezelf gevonden. Ik heb de training en de begeleiding als zeer prettig ervaren, met duidelijke uitleg en aanstekelijke enthousiasme van Laura!”

Laura leerde me steeds opnieuw te voelen en te luisteren, niet te overhaasten maar het proces te vertrouwen en geduld te hebben.

“Een paar jaar geleden had ik veel pijn- en stressklachten, ik was erg opgejaagd en kon mijn gedachten niet stilzetten. Ik was te betrokken en soms te intens, en ik had last van onrust en angst. Alles leek te veel te zijn. Ik heb mindful coaching bij Laura gevolgd als onderdeel van een revalidatietraject, en al vrij snel merkte ik hier en daar een prille verandering. Individuele begeleiding voelde voor mij heel fijn en veilig, omdat het toegeven en het blootgeven van mijn gevoelens heel wat was.

Ik had het begrip van Laura, die naar mij luisterde en mijn doelen hoorde, en ze samen met mij uitsplitste. Laura leerde me steeds opnieuw te voelen en te luisteren, niet te overhaasten maar het proces te vertrouwen en geduld te hebben, maar had ook de vaardigheid om, waar nodig, door te zetten en niet te blijven hangen. Laura liet me naar het positieve kijken. Zij ging niet boven mij staan als zorgverlener, maar liep samen met mij op mijn pad: samen de berg op, soms blijven staan, stapje terug, twee stapjes vooruit. Haar positieve energie en eigen ervaring, die zij met mij deelde, waren heel waardevol. Laura was voor mij de juiste persoon op het juiste moment, op de juiste plaats.”

…nu, nadat ik deze training heb gevolgd, herken ik dat sneller en ga ik na wat ik anders had kunnen doen, en hoe ik het kan verbeteren.

“Ga eens een cursus mindfulness volgen’ zeiden mijn naasten wel eens tegen mij. Na wat research ben ik bij Laura terecht gekomen en het individuele mindful coachingstraject gevolgd. Op de vraag of het iets was voor mij, kan ik nu volmondig JA zeggen. Als ik kijk naar mezelf nu en een aantal maanden geleden, dan voel ik me zelfverzekerder, ik heb een betere focus ontwikkeld en kan dingen beter weerstaan. Als iets niet ging zoals ik het wilde, kon ik me daar eerst heel erg aan storen en bleef dat hangen in mijn humeur. Nu, nadat ik deze training heb gevolgd, herken ik dat sneller en ga ik na wat ik anders had kunnen doen, en hoe ik het kan verbeteren. Dan ebt de irritatie eigenlijk vanzelf weg.
Het traject heeft meer rust gegeven in mijn hoofd. Ik kan beter voor mezelf opkomen en dingen makkelijker overzien. Natuurlijk mag ik er wel aan blijven werken, maar hé waar een wil is, is een weg. Dankzij Laura voel ik me ander persoon.

"Ik durf te zeggen: het verandert je leven"

Piekeren, malen, nadenken…Het was erg onrustig in mijn hoofd. Ik wilde hiervan af.

Weer terug naar mezelf en weer in mijn eigen kracht staan.

Meerdere keren kwam mindfulness voorbij, maar nooit de stap durven te zetten om er dan toch echt voor te gaan. Tot oktober 2020. Mijn relatie was beëindigd wat alleen maar meer zorgde voor pieker en maal gedachtes: Wat wil ik graag? Ik word bijna 30 en is dit het allemaal?

Een collega wees mij op Laura en haar trainingen. Zij was daar jaren terug ook gestart en vond Laura wel iemand die zou passen bij mij. Na het intakegesprek was het meteen duidelijk dat Laura mij kon helpen. De best wel gedurfde belofte dat ik in februari 2021 er heel anders bij zou zitten, trok me over de streep.

En ja, nu 4 maanden later kan volmondig zeggen dat ik er nu heel anders bij zit! Wat heeft mij dit traject met mindfulness en coaching ontzettend goed geholpen. Weer terug bij mezelf; weer blij met mezelf; weer in contact met mezelf. Geen seconde spijt gehad dat ik deze (grote) stap heb gezet! Met Laura die mij ontzettend fijn door dit traject heen heeft begeleid.

Ik kan dit iedereen aanraden, ik durf te zeggen: het verandert je leven!

LOTTE G. (29), VERLOSKUNDIGE

MEEST GESTELDE VRAGEN 

Wellicht kan ik alvast vragen die in je opkomen beantwoorden?

Ik heb al een werkcoach via mijn werk, maar twijfel of dat voldoende is.

Werkcoach richt zit op de vorm van je werkhervatting; je uren, taken en andere afspraken, en dat is zelden voldoende. Dit programma richt zich op jou; wij besteden samen voor aandacht aan de fysieke en mentale aspecten van je herstel, zodat jij je sterker en evenwichtiger voelt en weer je leven – en natuurlijk ook je werk – kunt oppakken wanneer je daar weer klaar voor bent.

Ik zal het eerst even moeten overleggen met…

Prima. Echter niet iedereen om je heen zal je keuze 100% begrijpen, nu niet, en straks niet. Waarom? Ze staan niet in jouw schoenen, voelen niet wat jij voelt. Hun leven kabbelt vrolijk verder en dat van jou staat in de wacht. Het is daarom jouw keuze; in jouw situatie zoals het nu is, het gaat om jouw gezondheid en jouw toekomst. Je eigen verantwoordelijkheid voor het herstel begin bij je eigen keuze.

Krijg ik dit programma vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, dat is niet mogelijk, omdat coaching niet binnen direct inkoopbare zorg of alternatieve geneeswijze valt.

  1. Informeer bij je leidinggevende of P&O naar de mogelijkheden voor financiële compensatie. Vaak is er een persoonlijk ontwikkelingsbudget of een budget voor hersteltrajecten beschikbaar voor de medewerkers van je zorgorganisatie, – instelling of -praktijk.
  2. Als je zelf zorgondernemer bent, kun je in overleg met je accountant kijken naar de mogelijkheden van aftrekbare posten. Coaching is gericht op herstel en het borgen van gezondheid en inzetbaarheid van jou als (zorg)ondernemer.
Wat als ik een aantal weken op vakantie ben of een afspraak een keer moet verzetten?

Dat is geen probleem, mits we in overleg en tijdig daarmee rekening kunnen houden wat betreft de planning, zodat de totale duur onder 18 weken blijft.

Ik heb het allemaal niet zien aankomen, het is even zoeken hoe en wat. Als ik het nu eerst zelf een tijdje probeer?

Als je heel eerlijk bent, heb je het wel voelen aankomen maar heb je het niet willen zien. Het zoeken naar (versnipperde) oplossingen duurt veel langer dan wanneer iemand je de weg wijst en met je meeloopt. Het bespaart je pijn, moeite, geld en heel veel frustratie. Jij kunt leren van mijn fouten – beter nog, ze omzeilen! – en doelgerichter aan je herstel en gelijk ook preventie werken. Gratis eerste tip: Je herstel begint bij het aanvaarden van hulp.

Ik ben al onder behandeling (geweest) bij een (fysio-/hapto) therapeut, psycholoog of praktijkondersteuner van de huisarts. Kan dit programma me nog verder helpen?

Ja, daar ben ik van overtuigd, met respect voor deze beroepsgroepen en hun werk. Praten, losmaken van pijnlijke spieren en ontspanningsoefeningen zijn prima. Waar het echter om gaat is het opdoen van nieuwe, helpende inzichten en deze toepassen, vaardigheden leren en de juiste balans vinden tussen rust en oplossingsgerichte actie. Dit programma is gericht op het herstel én preventie, herkennen, leren en omgaan, en het ontwikkelen van meer bewustzijn op alle niveau’s: fysiek, in je denken, doen en voelen. Holistisch, super praktisch en de rest van je leven bruikbaar.

Voor wie is dit programma NIET voor bedoeld?

Als je verwacht dat wonderen vanzelf jouw deur vinden, of dat iemand anders het probleem voor jou moet oplossen. Als ‘ja, maar…’ je meest gebruikte bijzin is en alles steeds de schuld van iemand anders is. Dan ben je bij mij niet aan het juiste adres, en wens ik je veel succes met je herstel bij een andere coach. Ik coach mensen die zelf vooruit willen en bereid zijn om te doen wat daarvoor nodig is, ook al betekent dat een investering in moeite, tijd, geld en inzet.