“In elke wandeling in de natuur
zal je meer ontvangen dan je zoekt.”
– John Muir

Met NatuurCoaching kun je al in korte tijd
resultaat boeken.

JE WILT VOORUIT MAAR WEET NIET PRECIES HOE

Je bent al een tijd ondernemer of wilt voor jezelf beginnen.
Werk vraagt veel van je aandacht, en is er niet veel tijd en ruimte om stil te staan bij de richting of bij wat jij als mens nodig hebt.

Van nature ben je een ontdekker, houdt van het gevoel van avontuur en bent altijd met een nieuw project bezig. Je bent nieuwsgierig en wilt graag jezelf verder ontwikkelen en groeien en bent nooit uitgeleerd.

In de natuur zijn is fijn maar je komt er misschien niet zo vaak als je zou willen, niet om rustig alleen te zijn. In de natuur kom je wel tot rust en helpt het om uit je hoofd te komen.

Je bent graag in beweging, maar nu loop je gevoelsmatig ergens in vast en twijfelt hoe je verder moet. Het kan gaan om je business, maar evengoed kan het een persoonlijke vraagstuk zijn, of iets in het combineren van die twee. Het lijkt je helpend om met een coach naar de situatie en je wens te kijken en samen daarover te sparren. Je wilt back-on-track zijn en weer vooruit.

Vrijheid is je veel waard en je wilt dingen liefst op jouw manier en in je eigen tempo doen. Regels volgen van anderen past je niet zo goed, je zoekt en vindt graag je eigen oplossingen – of iemand die je daarbij kan helpen of met wie je kunt sparren.

Is er iets persoonlijks of business-gerelateerd wat om aandacht, verheldering of verandering vraagt?
Een gevoel van vastlopen en vooruit willen, een vraag of wens die je verder wilt verkennen en ruimte voor wilt geven? NatuurCoaching is dan een goede keus.

 

 

Je eigen wensen, vraag of richting verkennen en ontdekken 

is een persoonlijk proces, waarin de natuur jou kan ondersteunen. 

Waar ligt het voordeel van NatuurCoaching?

 

De natuur helpt om stiller te worden in je hoofd, waardoor je beter bij je gevoel en onbewuste lagen kunt zonder continue gebabbel van je ego.

Dat wat vast lijkt te zitten in je hoofd komt in de natuur gemakkelijker in beweging. Je bent moeitelozer in contact met jezelf, behoeftes en wensen en ziet dingen vanuit een ander perspectief. 

Met de natuur als werkruimte is er meer ontspanning en rust. Het biedt ook ruimte voor stiltes en overpeinzingen, anders dan binnen vier muren.

Buiten de dagelijkse vaste paden krijgen intuïtie en creativiteit meer ruimte, en daardoor ontstaan er vaak verrassende oplossingen en nieuwe inzichten.

De organische omgeving en de natuurlijke elementen bieden een overvloed aan metaforen en symbolen om mee te werken, die de gesprekken en het proces diepte en kracht brengen. En dan is er altijd ook nog dat vleugje magie …

 

Wil je ontdekken wat NatuurCoaching jou kan brengen?

Er zijn drie mogelijkheden.

 

‘VERHELDERINGS
DAG’

N

Buitendag van 11:00 tot 16:00
– 2 x 2h
(incl. lunch & wandel- en schrijf tijd)

N

Je wilt helderheid in je huidige situatie waar je nu in vastloopt en duidelijkheid over het doel of nieuwe richting.

N

Resultaat: Aan het einde van de dag heb je een nieuw perspectief op je vraag en een duidelijk doel waarmee je zelf aan de slag gaat.

Verhelderingsdag

€ 379 excl. btw

incl. picknick-lunch
en reiskosten tot 2 x 30km

‘HET PAD VAN INZICHT’

N

3 sessies natuurcoaching
– 3 x 2h 
verdeeld over 3 dagen. Bij voorkeur binnen 9 weken

N

Je wilt meer aandacht besteden aan je vraag/wens/doel en er het liefste samen mee aan de slag.

N

Resultaat: Naast een duidelijke wens en doel heb je ook inzicht in waarom het je nog niet gelukt is, wat je (tot nu toe) tegenhoudt en hoe je dat verandert.

Het pad van inzicht

€ 499 excl. btw 

inclusief reiskosten
tot 2x 30km / afspraak

‘DE STIP
OP DE HORIZON’

N

5 sessies natuurcoaching
– 5 x 2h 
Verdeeld over 5 dagen. Bij voorkeur binnen 12 weken

N

Je wilt echt een nieuwe richting inslaan, eraan werken en middels een concreet stappenplan het doel ook halen.

N

Resultaat:
– helderheid over je situatie 
– duidelijk doel om aan te werken
– inzicht in wat je tegenhoudt
– vergroten van je draagkracht
– concrete actieplan

De stip op de horizon

€ 749 excl. btw 

+ Extra gesprek 6 weken na afloop

inclusief reiskosten
tot 2x 30km / afspraak

De natuur neemt haar tijd,
wij ook

 

Net zoals je een boom niet kunt dwingen om sneller te groeien of een plant eerder te bloeien, kun je jezelf ook niet dwingen om al bij je doel te zijn. Neem de tijd, laat de antwoorden rijpen. Bovendien ligt de kunst van vooruitgang in ons vermogen om eerst stil te staan bij wat er nu is. Pas als je weet waaruit je nu precies vertrekt, kun je ook beter zicht hebben op de richting en stip op de horizon.

Wanneer je een vraagstuk, wens of doel hebt, werkt het niet zoals met een snelkookpan met toverrijst erin. Het verkennen en aan de slag gaan met je vraag of wens vraagt eerst om te vertragen en ‘slow-cooking’. Verandering is geen quick-fix, maar een natuurlijk proces dat zijn eigen tijd neemt en de juiste aandacht verdient. 

Coaching in de natuur zorgt voor nog meer verbinding met je gevoel, in plaats van alleen in het hoofd – daar waar we zo vaak in vast lijken te lopen. NatuurCoaching is een ontspannen en ongedwongen manier van samen werken aan je doelen en dichtbij jezelf te blijven. 

Stiltewandeling mindfulness balans

JE KUNT HET NATUURLIJK ZELF BLIJVEN PROBEREN…

 MET EEN ERVAREN COACH KOM JE ECHTER SNELLER VOORUIT

Ik dacht altijd alles zelf te kunnen oplossen, wat natuurlijk een illusie is. Toen ik in het midden van burn-out, pittige studie en professionele identeitscrisis zat jaren geleden, voelde het eerst als falen om gecoacht te worden. Little dit I know… Inmiddels weet ik beter en heb ik meerdere coaches gehad in mijn leven. Ieder van hen helpt en ondersteunt mij bij een specifieke vraagstuk en helpt bij het vinden van mijn eigen antwoorden en oplossingen – vanuit een nieuw perspectief. De coach is een gids, spiegel en een sparringpartner, geen adviseur of therapeut. De aanleiding kan een persoonlijke vraagstuk of behoefte aan vernieuwing of andere richting zijn, of het kan zijn dat je gevoelsmatig vastloopt en verzandt in iets. Door coaching kom je echt verder.

HOE ANDEREN HET WERKEN MET MIJ HEBBEN ERVAREN

{

"...Dankzij de coaching en begeleiding van Laura zijn een groot deel van mijn knelpunten opgelost"

Laura is de persoon bij uitstek om je duidelijk te maken hoe belangrijk het is om voor je zelf te zorgen, en waarom. Mede door de coaching, begeleiding en training van Laura zijn een groot deel van mijn knelpunten opgelost, en voel ik zo veel beter en minder opgejaagd dan enkele maanden geleden. Laura is erg gedreven en neemt zomaar geen genoegen met ‘ja, maar’. Laura, dank voor al je hulp!”

…Laura heeft mij geleerd om ruimte te nemen voor mezelf

“Laura heeft me leren mediteren, iets waarvan ik dacht het niet bij mijn nuchtere persoonlijkheid past. Het geeft me rust, leert mij gedachten op waarde schatten en zet de wereld voor mij alleen even stil… Laura mij ook geholpen om milder en vriendelijker te worden en mezelf met meer compassie te behandelen. Dank je wel Laura dat je me geleerd hebt om ruimte te nemen voor mezelf, om de rust op te zoeken en om beter naar mijn lichaam te luisteren zonder iets te moeten.”

"Begripvol, altijd luisterend, oprecht en zonder oordeel"

“Laura heeft veel kennis in huis en weet het rustig en goed over te brengen. Zij vraagt ook door, hetgeen voor mezelf goed is om verder mijn gevoelens onder woorden te brengen.

“Laura blijft positief, rustig en weet mensen te motiveren en op positievere manier naar zichzelf te kijken.”

“Altijd luisterend, oprecht en zonder enig oordeel.”

“Laura heeft een prettige manier van communicatie en interactie. Begripvol, warm en open.”

...Laura liep naast mij op mijn pad

“Laura heeft echt naar mij geluisterd, de ruimte gegeven en samen de doelen helder gekregen. Zij leerde mij opnieuw te voelen en te luisteren, naar het positieve kijken. In plaats van te overhaasten leerde ik het proces vertrouwen en geduld te hebben, en ook niet te lang ergens blijven hangen.

Laura liep samen met mij op mijn pad: samen de berg op, soms blijven staan, stapje terug, twee stapjes vooruit. De positieve energie van Laura, haar deskundige blik en haar eigen ervaring die zij met mij deelde, waren heel waardevol. Laura was voor mij de juiste persoon op het juiste moment, op de juiste plaats. Dank je wel.”

"De coaching is ontspannen, compassievol en kritisch waar nodig"

“Tijdens de coachingsgesprekken is er alle aandacht en ruimte voor de persoonlijke situatie, twijfels en vragen. Die kunnen variëren van praktische zaken, bijvoorbeeld over verbeteren van focus en meditatie, tot bredere vragen over leven en werk. Laura schrikt niet snel. De begeleiding is ontspannen maar zeker niet vrijblijvend. Laura is compassievol als het gewenst is, maar kritisch waar nodig.”

"Ik hoef niet te veranderen, maar zijn zoals ik ben"

 Ik was al enkele maanden met persoonlijke groei bezig geweest, dus coaching was voor mij niet helemaal nieuw. Toen ik begon aan Het pad van Inzicht speelde ik met de gedachte dat ik iets zou moeten veranderen aan mezelf om te weten wat ik miste en op zoek naar was. Laura hielp me vooraf het juiste traject te kiezen en gaf tijdens de sessies buiten structuur aan mijn warrige gedachten. Tijdens de coaching was er alle rust en ruimte, ik voelde me daardoor vrij om mijn emoties te uiten. Ook tijdens de opdrachten buiten voelde ik me niet bekeken en daarmee dus vrij om te doen – of te creëren – wat er op dat moment nodig was. Aan het einde van elke sessie had ik voldoende stof tot nadenken en verdiepende vragen voor de tijd tussen de sessies. Dat hielp mij om het overzicht te houden en in beweging te blijven.

Het resultaat is onverwacht en verrassend: wat ik miste was er altijd al, diep in mij. Door verschillende gebeurtenissen in mijn leven en bepaalde aangeleerde patronen had ik mijn eigen zielskwaliteit ergens diep weggestopt en deze miste ik! Ik hoefde zelf dus niet te veranderen, maar weer te zijn zoals ik echt ben. Dat was een opluchting en er vielen meer stukjes op hun plek.

Dankzij de natuur en de coaching van Laura is dit pad van inzicht helemaal geslaagd, ik kan ermee zeker verder. Als je graag in buiten in de natuur bent en vanuit een andere perspectief op een prettige, uitnodigende en ontspannen manier wilt werken aan je vraag of probleem, is NatuurCoaching een echte aanrader.

Lieve Laura, super bedankt hiervoor!

IK KAN ME VOORSTELLEN DAT JE NOG VRAGEN HEBT.  

Misschien zit het hier tussen?

Kunnen de afspraken dichterbij elkaar plaats vinden als ik sneller wil werken aan mijn doelen?

Ja, in overleg is dat mogelijk. Echter is het vaak belangrijk dat er wat meer tijd tussen de sessies zit, zodat je eigen ideeën, wensen en oplossingen kunnen sudderen en rijpen. Als je vraag meer van praktische aard is, kunnen we elkaar iedere week zien indien de agenda’s dat toelaten.

Wat is het verschil en de toegevoegde waarde van NatuurCoaching ten opzichte van Wandelcoaching?

Wandelcoaching is simpel gezegd wandelend coachen. In beweging zijn en tegelijk een coachingsgesprek voeren. NatuurCoaching gaat nog een stapje verder en beperkt zich niet alleen tot wandelen, maar betrekt de natuur, de omgeving en wat er in de natuur gebeurt op dat moment. Net als wij onderdeel zijn van de natuur, is een coachingsproces ook een natuurlijk proces die zijn eigen tempo kent.

  Moet ik al een duidelijke vraag hebben als ik me aanmeld?

  Nee, het hoeft nog niet heel concreet te zijn, maar het is wel wenselijk dat je een beetje weet te verwoorden waar je mee zit, waar je tegen aan loopt of is vast lijkt te zitten. Dus op welke terrein het probleem of vraag ligt, waar het om gaat.

  Ik ben al onder behandeling (geweest) bij een therapeut, psycholoog of praktijkondersteuner van de huisarts. HOE Kan NATUURCOACHING me nog verder helpen?

  Zorg is gericht op het herstel. Coaching is gericht op het stilstaan bij wat er nu is, het aanboren van jouw eigen vermogens en vooruit kijken, zodat je je eigen vragen en oplossingen kunt ontdekken. Tijdens het coachingstraject helpen nieuwe inzichten, ander perspectief en een natuurlijke omgeving je bij het vinden van je eigen weg naar oplossingsgerichte actie.

  Voor wie is NATUURCOACHING NIET de beste keuze?

  Het kan zijn dat er meer aan de hand is en dat je eerst andere hulp nodig hebt. Tijdens het intakegesprek adviseer ik jou wel daarover. Als je verwacht dat iemand anders het probleem voor jou moet oplossen, en als ‘ja, maar…’ je meest gebruikte bijzin is, ben je bij mij niet aan het juiste adres. Ik coach mensen die zich willen ontwikkelen, vooruit willen en bereid zijn om te investeren in tijd, geld en inzet om hun doelen te halen.