MINDFULNESS PLUS

MINDFULNESS & COACHING

MINDFULNESS PLUS

MINDFULNESS & COACHING

‘Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt,
blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt’
– Albert Einstein –

ALS JIJ BEWUSTE KEUZES WILT MAKEN VANUIT JEZELF – VANUIT WIE JE ECHT BENT EN WAT JE NODIG HEBT, KUN JE HERSTELLEN EN JE VEERKRACHT HERVINDEN.

MINDFULNESS

MEDITATIE, BEWUSTWORDING, TRAINEN VAN JE AANDACHT
HERSTEL VAN DE VERBINDING TUSSEN JE LICHAAM EN GEEST
RUST ERVAREN, JE PATRONEN DOORBREKEN, COMPASSIE EN ZORG VOOR JEZELF

PERSOONLIJKE COACHING

JE HUIDIGE SITUATIE IN KAART BRENGEN, WAT HET HERSTEL VAN JE BELASTBAARHEID IN DE WEG ZIT,
EN SAMEN JE HULPBRONNEN ONTDEKKEN EN INZETTEN OM JE DOELEN ÉCHT TE BEHALEN. MET AANDACHT VOOR JOU.

1 + 1 = 3

MINDFULNESS & COACHING: SAMEN KOERS BEPALEN EN BELANGRIJKE STAPPEN ZETTEN OP JOUW WEG NAAR MINDER STRESS EN MEER RUST, HERSTEL,VEERKRACHT EN EEN GEZONDE LEEFSTIJL.

VOOR WIE IS MINDFULNESS PLUS?

Je bent niet alleen nieuwsgierig naar wat mindfulness je kan brengen.

Er is een duidelijke reden, vaak ook het advies van iemand dichtbij jou, voor mindfulness op dit moment: een (dreigende) burn-out, (herstel van) gezondheidsproblemen, angst of somberheid of herhaling van oplopende spanning en stress willen voorkomen.

Misschien ben je al in behandeling bij een psycholoog, (psychosomatische) fysiotherapeut of zie je regelmatig een praktijkondersteuner (GGZ), je huisarts of bedrijfsarts. Misschien balanceer je al langer op de grens van gezond en ziek zijn, preventie van verzuim, of ben je aan het herstellen met vallen en opstaan en voelt dat het tijd is voor een traject dat bij je past.

Als je veel professionals ziet of al gezien hebt, kan dat soms veel zijn en onoverzichtelijk. Dan is mindfulness, coaching en leefstijladvies van één zorgprofessional – alles onder hetzelfde dak – welkom.

STRESS HEEFT VELE GEZICHTEN

 

 Gevoel van onrust, spanning, gejaagdheid of stress – of alle 4

 Steeds op zoek naar iets (anders)

 Vaak gehaast, druk bezig met alles wat nog moet

 Besluiteloosheid, twijfels, vergeetachtigheid, prikkelbaarheid

 Moeite met het houden van overzicht van je taken/agenda

 Angst of somberheid kunnen voelbaar zijn

 Je legt de lat hoog voor jezelf; je moet veel en liefst zo goed mogelijk

 Spanning is voelbaar ook in je lichaam; gespannen spieren, vermoeidheid of benauwd gevoel op de borst of bovenrug, hoofdpijn, knoop in je maag…

 Je weet dat het niet alleen om de fysieke klacht gaat, er is meer aan de hand 

 Stress of spanning heeft je gebracht bij een fysiotherapeut, praktijkondersteuner (GGZ), psycholoog of bedrijfsarts

 Je bent bezig of wilt beginnen met een herstel- en/of reïntegratietraject; je wilt graag weer ‘de oude’ zijn

 

UNIEKE COMBINATIE

MINDFULNESS, MEDITATIE & COACHING, 
LEEFSTIJL-ADVIES & FYSIEK HERSTEL

Mindfulness Plus is een combinatie-traject met onderdelen die elkaar versterken en ten goede komt van jouw (herstel)proces en het bereiken van je doelen. Herstel  van ziekte, aanhoudende of terugkerende spannings- en stressgerelateerde klachten, burn-out en reïntegratie na verzuim vragen om een andere aanpak: persoonlijke aandacht en coaching op maat, waar mindfulness als een rode draad doorheen loopt. Ik zet mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut, trainer en coach in om samen met jou je doelen te bereiken.

Coaching is gericht op jouw huidige situatie en persoonlijke doelen, het verdiepen van specifieke thema’s van mindfulness en leefstijl – in de brede zin van het woord. Binnen de coaching wordt NLP toegepast om jouw huidige situatie, de hindernissen en je hulpbronnen in kaart te brengen, en als belangrijkste – jouw doelen. En ook waaróm dat doel zo belangrijk is voor jou; waar gaat het écht om? We gaan samen ermee aan de slag, en essentieel daarbij is dat jij – voor jezelf – in beweging wilt komen, gemotiveerd bent om te herstellen. Tenslotte gaat het om jou, jouw gezondheid en jouw leven. Ook fysieke klachten, leefstijl, verandering van gewoontes en gedrag kunnen aan de orde komen; met mijn brede expertise kan ik je op al die gebieden adviseren en ondersteunen.

 

 Rust- als je overprikkeld en druk bent

 Minder streven, minder moeten

 Jezelf meer gunnen en meer mogen

 Energie – als je steeds moe bent

 Kunnen ontspannen en genieten

 Dingen kunnen loslaten, laten gaan

 Positiever in het leven staan

 Rustigere & gezondere leefstijl

 

 Minder last van lichamelijke klachten

Grip op spanning & stress

Beter je grenzen bewaken

 Meer je authentieke zelf zijn

 Veerkracht en balans

 Bewustzijn en focus

 Tevredenheid

 Je missie leven – doen waar je écht blij van wordt

 

 Rust- als je overprikkeld en druk bent

 Minder streven, minder moeten

 Jezelf meer gunnen en meer mogen

 Energie – als je steeds moe bent

 Kunnen ontspannen en genieten

 Dingen kunnen loslaten, laten gaan

 Positiever in het leven staan

 Rustigere & gezondere leefstijl

 

 Minder last van lichamelijke klachten

Grip op spanning & stress

Beter je grenzen bewaken

 Meer je authentieke zelf zijn

 Veerkracht en balans

 Bewustzijn en focus

 Tevredenheid

 Je missie leven – doen waar je écht blij van wordt

WIL JE DE SPIRAAL VAN SPANNING, STRESS EN FYSIEKE KLACHTEN DOORBREKEN?


IN 7 STAPPEN NAAR HERSTEL

 

STAP 1. INTAKEGESPREK EN INSCHRIJVING

STAP 2. GO! START VAN DE MINDFULNESS TRAINING

STAP 3. TIJD VOOR JOUW 1e COACHINGSGESPREK

STAP 4. OP DE GOEDE WEG? 2e COACHINGSGESPREK

STAP 5. WAT HEB JE BEREIKT? EINDE & EVALUATIE VAN JE TRAINING

STAP 6. STILTEWANDELING

STAP 7. HOE VERDER? JOUW 3e COACHINGSGEPSREK; JE ACTIEPLAN

 

Mindfulness training bij PREZENT is een combinatie van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), gericht op mensen met gezondheidsproblematiek. Ik ben als zorgprofessional BIG-geregistreerd, lid van het Koninklijk Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en het kwaliteitsregister CKR. Daarnaast heb ik de coach-opleiding NLP Practitioner+ afgerond, en ben ik lid van het landelijke Mindful Netwerk. Ik kan je een brief geven die je samen met je factuur kunt opsturen naar je verzekeraar.

 MINDFULNESS PLUS  – 

EEN PERSOONLIJK TRAJECT VAN 16 WEKEN

 

 Persoonlijk intakegesprek & beginmeting
 8 (wekelijkse) mindfulness trainingssessies 1-op-1 met mij
 3 persoonlijke coachingsgesprekken met mij, met mijn volle aandacht voor jou, je doelen en je progressie
Onbeperkte toegang tot online leeromgeving: alle teksten en oefeningen overal beschikbaar
 Trainingsmap met extra materiaal, oefeningen & meer
Eindmeting en plan ‘Hoe verder’
 Ondersteuning via e-mail tussen de afspraken

DE INVESTERING IN JEZELF           €  1495 (incl. btw)

Wanneer je een werkgever hebt, is de kans groot dat vanuit een budget voor scholing, persoonlijke & professionele ontwikkeling (een deel) van je training vergoed kan worden. Het loont de moeite om bij je leidinggevende, werkgever of personeelszaken daarnaar te vragen, zeker wanneer er sprake is van een (dreigend) ziekteverzuim / reïntegratie/ hersteltraject, gerelateerd aan stressproblematiek, gezondheidsproblemen of burn-out. Wanneer dit traject wordt gebruikt als persoonlijke ontwikkeling in het kader van inzetbaarheid op het werk, kan (een deel van) het trainingstraject ook bij belastingdienst een aftrekpost zijn. Kijk hier voor meer informatie hierover.

“Ik was vergeten hoe fijn het voelde om buiten te zijn, de warmte van de zon te voelen, de schoonheid van de natuur te zien en te voelen zoals die er elke dag is. Er was wel de overheersende hoofdpijn, druk op mijn schouders, constante moeheid, kortaf en prikkelbaar zijn tegen de mensen die het dichtst bij me staan. Er was de wanhopige vraag in mijn gedachten of ik hieruit zal komen en me weer beter zou kunnen voelen (en hoe).

Tijdens Mindfulness Plus -traject werd ik bewuster van mijn eigen gedragspatronen, ik hervond mijn humor en ervoer hoe heerlijk het is om buiten te zijn en dat ik dat eigenlijk veel te weinig deed. Ik leerde dat er dagelijks veel kleine mooie momenten zijn, als je maar goed kijkt en ze wilt zien, en beleef deze ook intenser.

Gaandeweg realiseerde ik me dat het vooral IKZELF ben die me een druk oplegt: ik MOET veel, en vooral van mezelf. Ik ben dichter bij mezelf gedurende mindfulness & coaching. Ik ben meer in balans en het is fijn om bijvoorbeeld mijn humor weer vaker te ervaren, zowel in privé-situaties als tijdens mijn werk. Ik krijg er energie van en geef deze energie ook vaker door.

Ik heb geleerd dat tijd nemen voor mezelf juist meer tijd creëert dan dat het tijd kost. En in dit drukke leven is tijd heel kostbaar :-). Bovenal heeft mijn investering in Mindfulness Plus -traject ervoor gezorgd dat ik een betere versie van mezelf ben geworden: een fijnere vrouw, moeder, vriendin en collega doordat ik bewuster ben voor mezelf en voor anderen.

Laura, bedankt voor je begrip, je vertrouwen in mijn proces en al de inzichten die je me hebt gegeven.

Liefs, Renske 

Renske

39 jaar, Procurement manager, Logistieke sector

KLANTEN AAN HET WOORD

“Door mijn angstproblematiek was ik op zoek naar meer rust in mijn hoofd. Dat ik weer dingen durfde te ondernemen zonder continue die ‘gremlin’ in mijn hoofd te horen. Laura heeft mij een 1-op-1 programma aangeboden wat helemaal afgestemd was op mijn situatie. Ik heb de groepstraining overwogen, maar ik wilde heel gericht aan het werk, dus was een privé-training voor mij beter. En wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Ik heb meer rust in mijn hoofd, weet hoe ik mij moet focussen, heb een hoger concentratie niveau, weet alles op een positieve manier te benaderen en ben me veel bewuster van het NU. Laura is een prettig persoon, stelt de juiste vragen, geeft je een gevoel van veiligheid en werkt met veel compassie en enthousiasme! Een echte aanrader als je het mij vraagt!

Marte

34 jaar, Zelfstandige ondernemer

“Een paar jaar geleden had ik veel pijn- en stressklachten, ik was erg opgejaagd en kon mijn gedachten niet stil zetten. Ik was te betrokken en soms te intens, en ik had last van onrust en angst. Alles leek te veel te zijn. Ik heb Mindfulness en coaching bij Laura gevolgd als onderdeel van een revalidatietraject, en al vrij snel merkte ik hier en daar een prille verandering. Individuele mindfulness training, in combinatie met coaching en leefstijlcheck- en advies, was voor mij de beste combinatie op dat moment. Individuele begeleiding voelde voor mij heel fijn en veilig, omdat het toegeven en het blootgeven van mijn gevoelens heel wat was. Ik had het begrip van Laura, die naar mij luisterde en mijn doelen hoorde, en ze samen met mij uitsplitste. Laura leerde me steeds opnieuw te voelen en te luisteren, niet te overhaasten maar het proces te vertrouwen en geduld te hebben, maar had ook de vaardigheid om, waar nodig, door te ‘duwen’ en niet te blijven hangen. Laura liet me naar het positieve kijken. Zij ging niet boven mij staan als zorgverlener, maar liep samen met mij op mijn pad: samen de berg op, soms blijven staan, stapje terug, twee stapjes vooruit. Haar positieve energie en eigen ervaring, die zij met mij deelde, waren heel waardevol. Laura was voor mij de juiste persoon op het juiste moment, op de juiste plaats.”

Annie

59 jaar, Werkzaam in de zorg

WIE BEN IK?

Ik ben Laura Lundell, mindfulness trainer, fysiotherapeut en coach.
Ik wil je graag zelf laten te ontdekken wat mindfulness, meditatie en coaching jou kunnen geven op je eigen pad naar meer rust, bewustzijn, groei en balans in je leven.
Vanuit mijn hart en verbonden met gevoel, met beide benen op de grond.

Tussen 2010 en 2015 was mijn leven druk druk druk, en tegelijk was ik niet gelukkig. Ik was uitgeput; twee keer bijna kopje onder gegaan door een burn-out.
In 2015 was het ineens zover. Ik wist wat ik wilde en maakte een keuze.

IK HAD GENOEG VAN DE STRESS, het zoeken, de onrust, niet ingeloste verwachtingen van mezelf en anderen, en veel ballen in de lucht. De situatie dwong mij destijds keuzes te maken en beter voor mezelf te zorgen. Ik koos ervoor om te stoppen met streven en verwachten en ik begon te leven op een manier die echt bij mij past.

 

INSCHRIJVEN EN CONTACT OPNEMEN

Ik wil me inschrijven voor

Algemene voorwaarden & Privacy statement

11 + 9 =

GRATIS TRAINING SWITCH YOUR MIND 5 dagen met oefeningen, kennis en inzichten over stress.

Je hebt je succesvol ingeschreven!