Ervaringen

{

…het heeft me geholpen om mezelf weer te resetten, en weer dichterbij de persoon te komen die ik eerder was, of ben.

“Ik wist niet goed of ik, een exact opgeleide, nuchtere, redelijk zwart-wit denkende manager op zoek naar een manier om een dreigende burn-out het hoofd te bieden, iets zou hebben aan mindfulness. Nu, na afloop van de acht-weekse training, zeg ik volmondig: JA, het heeft me geholpen om mezelf weer te resetten, en weer dichterbij de persoon te komen die ik eerder was, of ben. Ik ben beter in balans, ervaar meer geluk, heb meer energie en ben prettiger in de omgang. Ik herken eerder de opbouw van stress, en kan daar nu sneller op anticiperen en beter voor mezelf zorgen. En natuurlijk, er zijn echt nog wel dagen dat het minder gaat, dat ik weer in de piekermodus terecht kom. Maar die momenten duren gelukkig steeds korter, dankzij de inzichten die mindfulness mij gegeven heeft. En ja, het vereist wel wat discipline, zeker in het begin. Het is daarom belangrijk dat je er zelf echt voor wilt gaan. Het levert je echter al snel
zeker veel op.

Dank aan Laura voor haar heldere, ongedwongen, inspirerende en rustige manier van werken, zonder oordeel of druk.”

R.K. (47), Manager vastgoed

{

…ik heb geleerd mezelf te beschouwen in mijn opgejaagdheid.

“De belangrijkste opbrengst van de mindfulness training was dat ik heb geleerd mezelf te beschouwen in mijn opgejaagdheid. Hierdoor realiseerde ik me dat ik onnodig opgejaagd en druk was. En dat ik er voor kan kiezen om hetgene wat ik aan het doen ben, ook in rust te doen.”

Mireille (48), Trainer/ coach

{

‘Het is wat het is en dat is goed’.

“De training heeft me inzichten gegeven, en de vaardigheid om te mediteren op een prettige manier. Voor mij is het een begin om meer balans te krijgen tussen mijn soms te betrokken zijn en veel geven, en het loslaten. Ik kan ook met iets meer compassie naar mezelf te kijken. ‘Het is wat het is en dat is goed’.”

Noortje (49), Schuldhulpverlener

{

…dat ik een betere versie van mezelf ben geworden: een fijnere vrouw, moeder, vriendin en collega doordat ik bewuster ben voor mezelf en voor anderen

“Ik was vergeten hoe fijn het voelde om buiten te zijn, de warmte van de zon te voelen, de schoonheid van de natuur te zien en te voelen zoals die er elke dag is. Er was wel de overheersende hoofdpijn, druk op mijn schouders, constante moeheid, kortaf en prikkelbaar zijn tegen de mensen die het dichtst bij me staan. Er was de wanhopige vraag in mijn gedachten of ik hieruit zal komen en me weer beter zou kunnen voelen (en hoe). Tijdens Mindfulness Plus -traject werd ik bewuster van mijn eigen gedragspatronen, ik hervond mijn humor en ervoer hoe heerlijk het is om buiten te zijn en dat ik dat eigenlijk veel te weinig deed. Ik leerde dat er dagelijks veel kleine mooie momenten zijn, als je maar goed kijkt en ze wilt zien, en beleef deze ook intenser.

Gaandeweg realiseerde ik me dat het vooral IKZELF ben die me een druk oplegt: ik MOET veel, en vooral van mezelf. Ik ben dichter bij mezelf gedurende mindfulness & coaching. Ik ben meer in balans en het is fijn om bijvoorbeeld mijn humor weer vaker te ervaren, zowel in privé-situaties als tijdens mijn werk. Ik krijg er energie van en geef deze energie ook vaker door. Ik heb geleerd dat tijd nemen voor mezelf juist meer tijd creëert dan dat het tijd kost. En in dit drukke leven is tijd heel kostbaar :-). Bovenal heeft mijn investering in Mindfulness Plus -traject ervoor gezorgd dat ik een betere versie van mezelf ben geworden: een fijnere vrouw, moeder, vriendin en collega doordat ik bewuster ben voor mezelf en voor anderen. Laura, bedankt voor je begrip, je vertrouwen in mijn proces en al de inzichten die je me hebt gegeven.

Renske (39), Procurement manager, Logistieke sector

{

… dat voelt zo goed, zó veel beter dan wat ik al veel te lang normaal was gaan vinden

“Laura, wat liep ik vast. Vast in mijn stramme lijf, mijn denkpatronen en zelf gemaakte aannames. Je leerde me via je training mezelf vanuit een nieuw perspectief te bekijken, onderzoeken en daardoor geleidelijk milder en bewuster te worden. Het “moeten” en de ingeprente doe-modus..het viel langzaam van mij af.

Ik mag nu van mezelf de rust opzoeken, ik weet nu hoe ik het kan doen. En dat voelt zo goed, zó veel beter dan wat ik al veel te lang normaal was gaan vinden… Dank, Laura, voor je vakkundige begeleiding, je gedrevenheid, heldere uitleg en nuchtere kijk.”
 

– Sandra (49), zelfstandige ondernemer

{

…ik ben milder geworden over mezelf, de innerlijke criticus wordt steeds stiller.

“Een cursus mindfulness is geen wondermiddel om van je burnout af te komen, maar heeft me wel hele waardevolle inzichten gegeven die helpen bij mijn herstel. Ik ben me nu veel bewuster van de drukte en het constante plannen in m’n hoofd en kan dit door mediteren uitzetten. Ik ben milder geworden over mezelf, de innerlijke criticus wordt steeds stiller. Ik voel beter aan wat ‘het weer’ in m’n lijf en m’n hoofd is, signalen die ik voor mijn burnout totaal gemist had.”

Femke (46), Beleidsadviseur bij gemeente

{

…Ik heb aan een goede basis kunnen werken voor minder stressvol bestaan, en meer rust en balans voor mezelf gevonden.

“Ik ben begonnen aan mindfulness training omdat ik last had van langdurige lichamelijke klachten, en moeite had met het herstel en het opbouwen van belasting. Daardoor ervoer ik ook spanning en stress. Ik heb nu meer inzicht in de invloed van stress op mijn lichaam en geest en kan er anders mee omgaan. Mindfulness training heeft mij inzichten in mijn eigen denk- en gedragspatronen gegeven en hoe deze mij kunnen belemmeren. Inmiddels kan ik ze steeds beter ombuigen naar nieuwe, positievere gedrag.

In de loop van de training heb ik meer ruimte voor mezelf kunnen creëren en vriendelijkheid richting mezelf kunnen opbrengen. Ik heb aan een goede basis kunnen werken voor minder stressvol bestaan, en meer rust en balans voor mezelf gevonden. Mindfulness is iets wat zeker potentie heeft én aandacht gaat krijgen in de komende tijd om verder te kunnen groeien.  Ik heb de training en de begeleiding als zeer prettig ervaren, met duidelijke uitleg en aanstekelijke enthousiasme van Laura!”

Mieke (35), Doktersassistente

{

…ik ben veel dichter bij mezelf en mijn kern gekomen en dat is zóveel waard!

“De mindfulness lessen en coaching door Laura waren erg leerzaam en hebben ook echt mijn ogen geopend; wat heb ik mezelf jarenlang aangedaan?! Alles op mijn schouders genomen, voor iedereen bereikbaar wezen, steeds maar doorjakkeren zonder adem te halen, en altijd alles en voor iedereen proberen op te lossen. Met als gevolg mezelf voorbijrennen, mijn eigen behoeftes en gevoel negeren, en steeds roofbouw plegen aan mijn energievoorraad. Dat kon natuurlijk niet eindeloos goed blijven gaan. Mijn belangrijkste leermomenten van Mindfulness Plus?

  • de veelheid der dingen blijvend flink terug geschroefd
  • de welzijn van mij (en mijn gezin) horen op de 1e plaats
  • dat er niet steeds iets bij kan zonder ergens anders een deur te sluiten (dus nee zeggen of stoppen, en loslaten)
  • mijn werktaken en -dagen beter inrichten met daarin momenten voor Zijn in plaats van doorjakkeren zonder adem te halen en/of te pauzeren
  • de meditaties bieden mij veel rust, ik voel me er heel goed bij en blijf deze momenten voor mezelf nemen en gunnen
  • Het trekken en respecteren van mijn eigen grenzen is een blijvend leerproces waarin ik nog mag groeien. De meditaties creëerden veel rust in mezelf, precies wat ik nodig had.

Ik ben veel dichter bij mezelf en mijn kern gekomen en dat is zóveel waard!”

Leonie W. (39), Beleidsadviseur & teamcoördinator

{

…Laura leerde me steeds opnieuw te voelen en te luisteren, niet te overhaasten maar het proces te vertrouwen en geduld te hebben.

“Een paar jaar geleden had ik veel pijn- en stressklachten, ik was erg opgejaagd en kon mijn gedachten niet stil zetten. Ik was te betrokken en soms te intens, en ik had last van onrust en angst. Alles leek te veel te zijn. Ik heb Mindfulness en coaching bij Laura gevolgd als onderdeel van een revalidatietraject, en al vrij snel merkte ik hier en daar een prille verandering. Individuele mindfulness training, in combinatie met coaching en leefstijlcheck- en advies, was voor mij de beste combinatie op dat moment. Individuele begeleiding voelde voor mij heel fijn en veilig, omdat het toegeven en het blootgeven van mijn gevoelens heel wat was. Ik had het begrip van Laura, die naar mij luisterde en mijn doelen hoorde, en ze samen met mij uitsplitste. Laura leerde me steeds opnieuw te voelen en te luisteren, niet te overhaasten maar het proces te vertrouwen en geduld te hebben, maar had ook de vaardigheid om, waar nodig, door te zetten en niet te blijven hangen. Laura liet me naar het positieve kijken. Zij ging niet boven mij staan als zorgverlener, maar liep samen met mij op mijn pad: samen de berg op, soms blijven staan, stapje terug, twee stapjes vooruit. Haar positieve energie en eigen ervaring, die zij met mij deelde, waren heel waardevol. Laura was voor mij de juiste persoon op het juiste moment, op de juiste plaats.”

Annie N. (59), Werkzaam in de zorg

{

…het heeft me milder gemaakt, naar mezelf én naar anderen toe.

“Ik had een zinvol, nuttig, gedreven en vooral een heel druk leven, toen ik plotseling ernstige hartklachten kreeg en het advies van de cardioloog om stress te gaan vermijden, kost wat kost. Dat bleek een serieuze uitdaging voor mij te zijn. Na enig aarzelen heb ik mindfulness training en coaching gevolgd om mijn nieuwe leefstijl vorm te geven; vooral veel minder doen en daar vrede mee hebben. Wat een leerzaam groeiproces – met veel vallen en opstaan.

Gaandeweg leerde dat ik geluk niet hoefde te halen door iets groots of zinvols te bereiken in de maatschappij, of met oplossingen te komen als ik me niet prettig voelde. Ik mag zijn wie ik ben en zoals ik me hier en nu voel is oké. Ik mag een open blik en vertrouwen hebben, ik word steeds geduldiger en streef niet constant naar meer en beter. Ik leer te aanvaarden, los te laten en dankbaar te zijn voor wat er is, hier en nu. Ik leerde ook wat stress met mij doet en waarom ik stress zo goed mogelijk op afstand moet proberen te houden (of ten minste snel herkennen).

Laura heeft me leren mediteren, iets waarvan ik dacht dat ik dat nooit zou doen, wat niet bij mijn nuchtere persoonlijkheid paste. Maar ik vind het heerlijk, iedere keer op mijn kussen in stilte verzonken. Het geeft me rust, het zet de wereld voor mij alleen even stil, het leert me dat mijn gedachten slechts gedachten zijn die ik zelf creëer. Het doet ook mijn hart heel goed.

Ik was (en ben) soms te streng voor mijzelf. Hierbij heeft Laura mij geholpen om milder en vriendelijker te worden, en mezelf met meer compassie te behandelen. De coachingsgesprekken waren echt niet altijd gemakkelijk, maar hebben mij wel inzichten gegeven in hoeveel ‘geweld’ ik mezelf soms aandoe, wat zeker niet hoeft. Het heeft me milder gemaakt, naar mezelf én naar anderen toe. Dank je wel Laura dat je me geleerd hebt ruimte te nemen voor mezelf, om de rust op te zoeken en om beter naar mijn lichaam te luisteren zonder iets te moeten, hier en nu.”

Carola S. (57), Verpleegkundig specialiste, Ambulante psychiatrie

{

…Ik heb geleerd om veel meer tijd voor mezelf te nemen en op tijd een time out te pakken.

“Mijn ervaringen met de mindfulness training bij PREZENT Mindfulness & Coaching zijn uiterst positief. Laura is als trainer en coach zeer consciëntieus en zorgvuldig in haar trainingen. Ze is toepassingsgericht en probleemoplossend, en zeer aangenaam in de omgang met cursisten. De gesprekken met haar voelen heel vertrouwd en werken rustgevend ook nadien.

Persoonlijk heb ik veel gehad aan deze mindfulness training. Ik heb geleerd om veel meer tijd voor mezelf te nemen en op tijd een time out te pakken. Ik heb veel ruimte gekregen voor zelfreflectie en ben meer in mezelf gaan geloven. Ik hoop hierdoor een evenwichtiger en gelukkig mens te kunnen zijn en de waardering te krijgen die ik verdien.”

Erica (60+), lerares & adjunct directeur p.o

{

…nu, nadat ik deze training heb gevolgd, herken ik dat sneller en ga ik na wat ik anders had kunnen doen, en hoe ik het kan verbeteren.

“Ga een cursus mindfulness volgen zeiden mensen wel eens tegen mij. Na wat research ben ik bij Laura terecht gekomen en de individuele training Mindfulness Op Maat gevolgd. De vraag of het iets was voor mij, kan ik nu volmondig JA op zeggen.

Allereerst ben ik blij dat ik de cursus gevolgd heb. Als ik kijk naar mezelf nu en een aantal maanden geleden, dan voel ik me zelfverzekerder, ik heb een betere focus ontwikkeld en kan dingen beter weerstaan. Als iets niet ging zoals ik het wilde, kon ik me daar eerst heel erg aan storen en bleef dat een beetje hangen in mijn humeur. Nu, nadat ik deze training heb gevolgd, herken ik dat sneller en ga ik na wat ik anders had kunnen doen, en hoe ik het kan verbeteren. Dan ebt de irritatie eigenlijk vanzelf weg.

Mindfulness Op Maat heeft meer rust gegeven in mijn hoofd. Ik kan beter voor mezelf opkomen en dingen makkelijker overzien. Natuurlijk mag ik er wel aan blijven werken, maar hé waar een wil is, is een weg. Dankzij Laura voel ik me ander persoon.”

Charlotte (35), werkzaam in de zorg

{

…Ik kan nu veel makkelijker met mijn omgeving omgaan en ik laat me niet meer zo opjagen als voorheen

“Ik ben met PREZENT Mindfulness & Coaching en Laura in contact gekomen omdat ik uitstralende pijnklachten had naar mijn benen. Ik werd doorverwezen naar een MDT Mckenzie therapeut, en kwam bij haar terecht. Laura heeft een hele scherpe visie, en behalve ene oplossing voor mijn pijnklachten, kwam zij al snel tot de conclusie dat er wel meer gaande was. Zij vroeg (en ook adviseerde) mij of ik geen zin had in haar Mindfulness training. Na wat overwegingen ben ik met een individuele training begonnen.

Laura is de persoon bij uitstek om je duidelijk te maken, dat het erg belangrijk is om voor je zelf te zorgen, en waarom. Toen ik bij haar het Mindfulness Plus -traject startte;

  • was ik super gestrest
  • had slapeloze nachten
  • was ik absoluut niet fit
  • had ik veel moeite met concentratie

Ik wilde hier dus wel graag een oplossing voor. Mede door de coaching, begeleiding en training van Laura zijn een groot deel van deze problemen opgelost. Zij is erg gedreven en neemt zomaar geen genoegen met ‘ja, maar’. Het vergt wat discipline om alles te volbrengen, maar het is zeker de moeite waard. Ik kan nu veel makkelijker met mijn omgeving omgaan en ik laat me niet meer zo opjagen als voorheen.

Laura, dank voor al je hulp!”

Dianne L. (60), zelfstandige ondernemer/eigenaar

Sign of Selflove

JE BENT EEN STAP DICHTERBIJ RUST & VERNIEUWDE ENERGIE

BOEK HIER HET EERSTE GESPREK MET MIJ - KOSTELOOS