MINDFULNESS BLOG

MINDFULNESS BLOG

Beste lezer, wat fijn dat je hier bent!

Omdat ik graag schrijf, graag mediteer, mindfulness trainingen geef en graag met mensen mijn ervaring en kennis over mindfulness deel, ben ik in 2017 begonnen met bloggen.

De onderwerpen zijn heel alledaags, hebben raakvlakken met mindfulness en mensen die ik ontmoet, verhalen die ik hoor, observaties van het leven en het mens zijn.

Voor jou wellicht herkenbare onderwerpen – of juist niet – en misschien ook voor iemand anders die je kent? Door deze blogs te delen via e-mail, Facebook of LinkedIn kun je iemand laten meelezen. De blogs die op deze website staan, zijn auteursrechtelijk beschermd, maar mogen wel gedeeld worden via de Facebook-pagina van PREZENT of via LinkedIn.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Laura

 

 

 

ALS JE ÉÉN WENS HAD, WAT ZOU DAT ZIJN?

ALS JE ÉÉN WENS HAD, WAT ZOU DAT ZIJN?

Het is bijna een begin van een nieuw jaar én een nieuw decennium. Stel dat je een wens mag doen op de grens van oud naar nieuw. Ik bedoel niet je mogelijke goede voornemens die je voor januari hebt bedacht. Maar één oprechte wens, het mag alles zijn. Zou je snel weten...

WAT BETEKENT KERSTTIJD VOOR JOU?

WAT BETEKENT KERSTTIJD VOOR JOU?

Sinterklaas is het land uit, de pepernootjes in de uitverkoop. Over een week is het kerst - bijna eind van dit jaar. Dat merk je aan de korte, donkere dagen en de decemberdrukte – jammer genoeg niet aan de hoeveelheid sneeuw. Er zijn deadlines op het werk en planning...

DE INZET VAN VANDAAG IS DE VERANDERING VAN MORGEN

DE INZET VAN VANDAAG IS DE VERANDERING VAN MORGEN

Om te beginnen bij de twijfel bij een keuzemoment – onze dagen staan er bol van! – groot en kleiner. Maar ook bij het afscheid nemen bij een nieuw begin, of als je nieuw (gezond) gedrag wilt aanleren terwijl de oude, trouwe gewoonte nog met beide handen aan je trekt. Van bekende paden de koers zetten naar nieuwe oorden en uitdagingen, het comfortabele laten voor het avontuur.

MINDFULNESS ZWEVERIG? WEL NEE.

MINDFULNESS ZWEVERIG? WEL NEE.

Omdat veel mensen alleen het woord kennen, maar dat niet kunnen koppelen aan een ervaring, kennis en inhoud, is de conclusie vaak – onterecht – dat het zweverig moet zijn. Omdat jij er nog geen grip op hebt. Degenen die een training hebben gevolgd weten echter dat mindfulness alles behalve zweverig is. Het is iets waar je juist met je beide benen op de grond staat.