ONDERNEMEN VANUIT JE HART

ENERGIEK, GEZOND & DRAAGKRACHTIG 

PRIVÉ & BUSINESS

IN HARMONIE

 

 Je bent niet voor niets ondernemer en werkt vanuit je hart aan je missie.

Jij bent de ziel van je bedrijf en met je expertise wil je graag anderen helpen.

Vrijheid is je kostbaar en je wilt je eigen pad volgen, op jouw manier.

Maar ergens wringt het en voelt het onrustig. Je zoekt naar meer balans tussen je werk en privé: meer aandacht en tijd aan jezelf en je naasten – dat wat echt belangrijk is in het leven.

Tijd om het anders aan te pakken?

 

 

HERKEN JE DIT?

Al enkele jaren ben je bezig met je eigen praktijk of business. Het gaat niet vanzelf, maar je vrijheid en je missie waarin je gelooft helpen je steeds om door te gaan. Hoe graag je het ook op jouw manier doet, voel je ook dat het ondernemen je ook veel energie kost. Het vraagt veel aandacht en uren en als je eerlijk bent, zijn je privé en business niet helemaal in balans.

De grens van waar je werk en zichtbaar zijn ophoudt en waar je privé-leven begint, is je al een tijd niet meer duidelijk. Je hoort steeds vaker dat je eigenlijk wel altijd lijkt te werken, online en bereikbaar zijn. Het voelt misschien niet allemaal als werk, maar echte vrije tijd neem je ook niet, er is zo veel nog te doen.. En zit je trouwens wel op de juiste koers? Soms weet je het even niet zeker.

Je ervaart regelmatig minder vreugde en energie, betrapt jezelf aan het piekeren en voelt je gespannen. Je dacht dat het iets was dat zo weer voorbij is en je het alleen kon oplossen, maar weet eerlijk gezegd niet meer hoe je het moet aanpakken. In ieder geval wil je rust in je hoofd en van het onrustige gevoel af.

Het gaat allemaal wat stroperiger en je hebt regelmatig twijfels. Je energie en inspiratie gaan op en neer en zo ook je emoties en humeur. Het liefste laat je het niet merken dat het niet lekker gaat en alles je veel moeite en energie kost. Je houdt jezelf steeds sterk naar buiten toe en beloofd jezelf om morgen weer beter voor jezelf te zorgen (maar hoe…?)

Hoewel je het allemaal vanuit je hart doet en wilt dat je business groeit en bloeit, groeit ook steeds het besef dat jij je niet fit voelt, onvoldoende energie hebt, en als je ziek bent of uitgeput raakt er niemand anders is die je werk overneemt. Daar moet je niet eens aan denken… Nu gaat het nog wel, maar hoe lang houd je het op deze manier vol, zonder dat het ten koste gaat van je gezondheid, relaties en andere dromen? Het is tijd om het anders aan te pakken.

Misschien heb je wandelen, een meditatie-app of een nieuwe dieet geprobeerd of een ademtherapeut geraadpleegd. Allemaal nuttig, maar je voelt je nog steeds niet echt beter. Online lees je steeds de mooiste verhalen maar het lijkt allemaal niet echt – of niet genoeg – te werken: de onrust in je hoofd (en hart) blijft, je wordt er niet vrolijk van en de druk en stress kruipen onder je huid.

Ben je op zoek naar meer rust, harmonie en een aanpak dat levenslang werkt?

Wil je beter voor jezelf gaan zorgen en ben je toe aan nieuwe oplossingen? 

Ik weet hoe je fantastische en blijvende resultaten bereikt

– met de juiste mindset & eenvoudige tools.

Wil jij het ook ontdekken?

‘If you don’t change direction,
you’ll end up where you’re going.”

 

Je kunt zo door blijven gaan en jezelf wijsmaken dat je alleen meer tijd nodig hebt – alsof het een kwestie van doorzetten is. Als je de moeheid en onrust in jezelf blijft zien als iets wat er nu eenmaal is – of bij jou hoort – dan zie je niet hoe je steeds verder aan je grenzen trekt, te veel van jezelf eist, keer op keer jezelf overtuigend dat dit vooral een kwestie is van beter je best doen. Niets is echter minder waar.

Je kunt er ook voor kiezen om je koers te verleggen en in alle rust, samen met mij, nieuwe en brede oplossing zoeken, zodat je je vitaliteit behoudt of herstelt – en weer met je hart en ziel met vernieuwde energie kunt ondernemen.  

 

KIES VOOR MEER ENERGIE & INNERLIJKE RUST –

JE BUSINESS & PRIVÉ IN HARMONIE.

DIT IS WAT ANDEREN HEBBEN BEREIKT 

{

…het heeft me milder gemaakt, naar mezelf én naar anderen toe

“Ik had een zinvol, nuttig, gedreven en vooral een heel druk leven, toen ik plotseling ernstige hartklachten kreeg en het advies van de cardioloog om stress te gaan vermijden, kost wat kost. Dat bleek een serieuze uitdaging voor mij. Na enig aarzelen heb ik mindfulness training én individuele coaching bij Laura gevolgd om mijn nieuwe leefstijl vorm te geven; vooral veel minder doen en daar vrede mee hebben. Wat een leerzaam groeiproces – met veel vallen en opstaan.

Gaandeweg leerde ik dat ik geluk niet hoefde te halen door iets groots of zinvols te bereiken in de maatschappij, of met oplossingen te komen als ik me niet prettig voelde. Ik mag zijn wie ik ben, en zoals ik me hier en nu voel is oké. Ik mag een open blik en vertrouwen hebben, ik word steeds geduldiger en streef niet constant naar meer en beter. Ik leer te aanvaarden, los te laten en dankbaar te zijn voor wat er nu is. Ik leerde ook wat stress met mij doet en waarom ik stress zo goed mogelijk op afstand moet proberen te houden (of ten minste snel herkennen).

Laura heeft me leren mediteren, iets waarvan ik dacht het niet bij mijn nuchtere persoonlijkheid past. Maar ik vind het heerlijk. Het geeft me rust, het zet de wereld voor mij alleen even stil, het leert me dat mijn gedachten slechts gedachten zijn die ik zelf creëer. Het doet ook mijn hart heel goed.

Ik was (en ben) soms te streng voor mijzelf. Hierbij heeft Laura mij geholpen om milder en vriendelijker te worden, en mezelf met meer compassie te behandelen. Dank je wel Laura dat je me geleerd hebt ruimte te nemen voor mezelf, om de rust op te zoeken en om beter naar mijn lichaam te luisteren zonder iets te moeten.”

Ik heb aan een goede basis kunnen werken voor minder stressvol bestaan, en meer rust en balans voor mezelf gevonden.

“Ik ben begonnen aan mindfulness training omdat ik last had van langdurige lichamelijke klachten, en moeite had met het herstel en het opbouwen van belasting. Daardoor ervoer ik ook spanning en stress. Ik heb nu meer inzicht in de invloed van stress op mijn lichaam en geest en kan er anders mee omgaan. De training, het mediteren en de gesprekken hebben mij inzichten in mijn eigen denk- en gedragspatronen gegeven en hoe deze mij kunnen belemmeren. Inmiddels kan ik ze steeds beter ombuigen naar nieuw, positiever gedrag.

In de loop van de training heb ik meer ruimte voor mezelf kunnen creëren en vriendelijkheid richting mezelf kunnen opbrengen. Ik heb aan een goede basis kunnen werken voor een minder stressvol bestaan, en meer rust en balans voor mezelf gevonden. Ik heb de training en de begeleiding als zeer prettig ervaren, met duidelijke uitleg en aanstekelijke enthousiasme van Laura!”

Laura leerde me steeds opnieuw te voelen en te luisteren, niet te overhaasten maar het proces te vertrouwen en geduld te hebben.

“Een paar jaar geleden had ik veel pijn- en stressklachten, ik was erg opgejaagd en kon mijn gedachten niet stilzetten. Ik was te betrokken en soms te intens, en ik had last van onrust en angst. Alles leek te veel te zijn. Ik heb mindful coaching bij Laura gevolgd als onderdeel van een revalidatietraject, en al vrij snel merkte ik hier en daar een prille verandering. Individuele begeleiding voelde voor mij heel fijn en veilig, omdat het toegeven en het blootgeven van mijn gevoelens heel wat was.

Ik had het begrip van Laura, die naar mij luisterde en mijn doelen hoorde, en ze samen met mij uitsplitste. Laura leerde me steeds opnieuw te voelen en te luisteren, niet te overhaasten maar het proces te vertrouwen en geduld te hebben, maar had ook de vaardigheid om, waar nodig, door te zetten en niet te blijven hangen. Laura liet me naar het positieve kijken. Zij ging niet boven mij staan als zorgverlener, maar liep samen met mij op mijn pad: samen de berg op, soms blijven staan, stapje terug, twee stapjes vooruit. Haar positieve energie en eigen ervaring, die zij met mij deelde, waren heel waardevol. Laura was voor mij de juiste persoon op het juiste moment, op de juiste plaats.”

…nu, nadat ik deze training heb gevolgd, herken ik dat sneller en ga ik na wat ik anders had kunnen doen, en hoe ik het kan verbeteren.

“Ga eens een cursus mindfulness volgen’ zeiden mijn naasten wel eens tegen mij. Na wat research ben ik bij Laura terecht gekomen en het individuele mindful coachingstraject gevolgd. Op de vraag of het iets was voor mij, kan ik nu volmondig JA zeggen. Als ik kijk naar mezelf nu en een aantal maanden geleden, dan voel ik me zelfverzekerder, ik heb een betere focus ontwikkeld en kan dingen beter weerstaan. Als iets niet ging zoals ik het wilde, kon ik me daar eerst heel erg aan storen en bleef dat hangen in mijn humeur. Nu, nadat ik deze training heb gevolgd, herken ik dat sneller en ga ik na wat ik anders had kunnen doen, en hoe ik het kan verbeteren. Dan ebt de irritatie eigenlijk vanzelf weg.
Het traject heeft meer rust gegeven in mijn hoofd. Ik kan beter voor mezelf opkomen en dingen makkelijker overzien. Natuurlijk mag ik er wel aan blijven werken, maar hé waar een wil is, is een weg. Dankzij Laura voel ik me ander persoon.

Lees hier gerelateerde blogs

HERFST IS BEGONNEN – WAT IS JOUW OOGST?

HERFST IS BEGONNEN – WAT IS JOUW OOGST?

Misschien geniet je van je welverdiende vakantie, hopelijk veilig en ontspannen. Ontspannen lukt overigens het beste in de natuur, ergens buiten, waar dan ook. Tijdens mijn pelgrimstoch voelde ik steeds duidelijker dat ik nog meer naar de natuur mag luisteren, nog...

ONDERWEG ALS PELGRIM

ONDERWEG ALS PELGRIM

Het besluit om gehoor te geven aan mijn verlangen om alleen te vertrekken als een pelgrim ontstond al langer geleden. Hoe dichterbij mijn vertrek kwam, hoe meer het voelde als een wens om mezelf weer te horen. De laatste tijd kwamen er zo veel informatie, adviezen en...

WAAROM ZOU MINDFULNESS ZWEVERIG ZIJN?

WAAROM ZOU MINDFULNESS ZWEVERIG ZIJN?

Misschien heb je ooit een liefdevolle aanbeveling gekregen van een vriendin, collega of je huisarts om mindfulness te gaan doen. En ja, wie kent dat woord niet, maar… mindfulness, jij? Ten eerste heb je het niet echt nodig en ten tweede is het waarschijnlijk niets...

ALS EERSTE MIJN BLOG LEZEN?
Bijna iedere vrijdag in je inbox

Inspiratie en tips voor meer rust en harmonie in je leven.

Ik ga zorgvuldig met jouw gegevens om. Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden.
Liever geen e-mail meer ontvangen? Je kunt je op ieder moment weer uitschrijven. Wel zo simpel!

Voor meer informatie bekijk hier mijn privacyverklaring.