fbpx

Stel dat je een wens mag doen omdat het Nieuwjaar is. Ik bedoel niet je goede voornemens die je voor januari hebt bedacht. Maar één echte wens, het mag alles zijn. Zou je snel weten wat je wenst? Misschien is het toch goed om eerst de balans op te maken voor 2017. Wat is er echt bij jou bijgebleven? Het jaar 2017 houdt vast veel meer in dan je nu zo snel kan benoemen… Of is het lastig om je te kunnen herinneren wat er allemaal dit jaar plaatsvond? Misschien leefde je steeds in het volgende moment, jouw nieuwe plannen, avonturen, uitdagingen of zorgen over de toekomst?


Was het glas halfvol of halfleeg?

In mijn kerstblog had ik het al over bezinning, staren uit het raam, schrijven. Terugblikken naar het afgelopen jaar. Te voelen wat mij inspireert en wat ik anders wil aanpakken in het nieuwe jaar. Wij beleven deze vraag verschillend, afhankelijk van het moment, de omgeving, en hoe we in ons vel zitten. Hieronder heb ik een aantal vragen opgesomd om over na te denken:

  • Waar ben jij trots op, wat heb je bereikt? Heb je de tijde genomen om daarvan te genieten?
  • Welke verrassingen waren er, wat ging helemaal anders dan je had verwacht?
  • Heb je plannen gemaakt, doelen gesteld, verwachtingen voor jezelf… Zijn die ook uitgekomen?
  • Ben je daardoor gelukkiger geworden in 2017? Heb je daarbij langer dan één vluchtig moment bij stilgestaan?
  • En… waar heb je echt met elke vezel in je lijf en je ziel van genoten?
  • Welke nieuwe (of oude) hobby’s ben je begonnen, met welke oude vrienden weer contact gelegd?
  • Waar ben je dankbaar voor, tevreden over?
  • Wie heb je laten zien en weten, dat je van ze houdt?


I wish…

Stel, je hebt die ene wens. Het mag van alles zijn, maar het is eenmalig. Wat wens jij? Zou het gezondheid zijn, een andere baan, veiligheid voor je gezin, voorspoed, liefde, geluk? Het is vaak een hele moeilijke vraag om te beantwoorden. Maar diep van binnen wensen wij allemaal hetzelfde, hoe je het ook noemt. Laten we het hier geluk noemen, want daar komt het uiteindelijk op neer. Wat we vaak najagen door iets te kopen, te ondernemen, te reizen, te plannen of juist uit te stellen, is geluk; ons gelukkig voelen. Maar paradoxaal genoeg, op de momenten dat we geluk ervaren, op wat voor kleine schaal dan ook, zijn we met ons hoofd ergens anders; in het verleden of in de toekomst, druk bezig om geluk in te plannen. En als we geluk voelen en er bewust van zijn, worden we snel bang om dat gevoel te verliezen, dat het moment weer over gaat, en het geluk glipt door je vingers…


Gelukkig zijn in dit moment

Door jezelf mindfulness cadeau te geven kun je op alle momenten van je leven écht aanwezig zijn. Te focussen op je taak, aanwezig zijn in het gesprek, bij de momenten van lachen of huilen. Genieten van de kleinste dingen in het leven, hoe kort die momenten ook zijn. Tegenvallende zaken aanvaarden, en los kunnen laten wat je niet meer nodig hebt. Minder zorgen maken en – misschien – minder kritisch, zachter en milder worden. Liefhebben, accepteren en vergeven. Want het leven is een groot wonder, iedere dag en ieder moment opnieuw. Loop het niet voorbij, dus doe die wens maar…. ik hoop dat die in vervulling gaat.

Ik wens dat in 2018 veel meer mensen de kracht van mindfulness in hun leven kunnen ervaren. Daarom geef ik op dinsdag 30 januari een gratis kennismaking mindfulness in Rosmalen (t.w.v. € 15,-). Er zijn 10 plaatsen beschikbaar, dus reserveer op tijd door je aan te melden via e-mail laura@prezentmindfulness.nl: meld je naam, 06-nummer en de datum van de workshop. Welkom!

Ik wens je een gelukkig & mindful 2018!

GRATIS TRAINING SWITCH YOUR MIND 5 dagen met oefeningen, kennis en inzichten over stress.

Je hebt je succesvol ingeschreven!